A kiesés elől - eddig sikeresen - menekülő, tavasszal igen stabil Haladás ellen lépett pályára a Fradival ádáz aranycsatát vívó Videoton a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 30. fordulójában. A felcsúti összecsapást Nikolov, Nego és Pátkai találataival simán, 3-0-ra hozta a piros-kék egylet, így az utolsó 3 fordulóban biztosan tartogat bőven izgalmat az első helyért való versenyfutás. Főképp azok után, hogy a zárómeccsen a Fradi pontokat vesztett a Vasas ellen.
A találkozó elejétől a Vidi dominált, ugyanakkor támadásaiban nem akadt sok átütőerő, ami persze nem is csoda, mivel különböző okok miatt egyedül Stefan Scsepovics volt a kezdőcsapatban az egyetlen igazi csatár, ami egy bajnoki aranyra aspiráló csapat esetében meglehetősen furcsa, főképp akkor, ha hozzátesszük; ősszel hemzsegtek a honi szinten kiváló támadók, M. Scsepovics, Lazovics, Henty, Suljic, Géresi. A vezetőség azonban télen sokak megdöbbenésére kirakta a keretből Henty-t és Suljicot, miközben már lehetett tudni, hogy Géresi is hosszú ideig lesz maródi, makacs sérülése okán, így hiába jött S.Scsepovics és a veterán Huszti, egyértelműen visszalépett minőségben - elsősorban gyorsaságban, lendületben - a fehérvári egylet előre-játéka.
 
Ennek ellenére a 19. percben egy formás támadás után Stopira bal beadását a szűrő középpályás Nikolov közelről nem hibázta el, 1-0! Nem volt érdemtelen a vezetés. Az első játékrész vége előtt még Pátkai növelhette volna a "hazaiak" előnyét, ám sikerült neki az a "bravúr", amiért az U9-es korosztályos csapatban is szégyenkezhetne: Stefan Scsepovics ideális, lapos, jobb oldali centerezését ajtó-ablak ziccerben, a kapuval és Király kapussal szemben, középről elhibázta! Konkrétan el sem találta a labdát, elgurult a játékszer előtte, grund-szlenggel élve, elbénázta...
 
A második félidőben még többször került helyzetbe a Vidi, de egy darabig nem jött az újabb gól, mert Scsepovics ziccert hibázott, vagy amikor nem, les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 62. minutumban aztán Varga József varázsolt egy remek passzt a jobb oldalról a 16-osra betörő Nego elé, aki átvette a labdát és laposan a hálóba lőtt, 2-0! Ezzel el is dőlt a 3 pont sorsa. Azzal meg pláne, hogy Kovács Lórántot Kassai a második sárga lapja után kiállította a hajrához érve. Ezt követően egy újabb - véleményes - lesgólt követően jött a pont az í-re: a 86. percben megint Varga adott remek labdát a jobb oldalon elrobogó Negónak, aki most úgy passzolt Pátkainak, hogy nem a levegőt, hanem a labdát találta el 2 méterről... 3-0! Ennyi, több érdemleges már nem történt, simán nyert a Videoton, ám mivel a végén minden gól számíthat, így lehet hiányérzete, mivel ebben a meccsben simán benne volt még 3-4 piros-kék találat, túl sok ziccer maradt ki.
 
A folytatásban jön a Vasas elleni idegenbeli csata (május 19, 17.00). Az angyalföldiek az elmúlt időben a Vidi mumusaivá váltak, minden meccs nagyon nyögvenyelős ellenük. Legutóbb ugyan nyert a Nikolics-gárda 2-1-re, de nagyon nehezen, előtte pedig a Vasas győzött 3-1-re. Ez most a fővárosiak számára a kiesés elkerülése érdekében lesz kulcsmeccs, a Videotonnak pedig a bajnoki cím szempontjából. Egyik sem hibázhat. Márpedig valamelyik - döntetlennel mindkettő - biztosan fog.
 
A forduló zárómeccsén a Ferencváros csak 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Vasas ellen, így a Vidi 1 pontos előnnyel átvette a vezetést.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 13:33,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.