Remek, magyar pályákon ritkán látott tempójú mérkőzésen 78-76-ra nyert hazai környezetben a Juventus Utena ellen az Alba Fehérvár, ám összesítésben így is kiesett a férfi kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntőjében. A litván együttes végig rendkívül gyors, sokszor tiszta dobóhelyzetig kijátszott produkciójához végig felnőtt a magyar bajnok, ám játékában sokkal több volt a hiba. Nagyon gyenge dobószázalékkal operáltak Lóránték, a legtöbbször biztos kezű Simpsonnak is kellett 8 tripla kísérlet ahhoz, hogy a gyűrűbe szálljon három próbálkozása, de Hill, Pointer, Mohammed és Lóránt is nagyon harmatos százalékkal dobott, főleg kintről. Ezt nem bírt el az Alba, amely ennek ellenére is vezetett már 11 ponttal a második negyed hajrájában, támadhatott a még nagyobb előnyért, de egymás után három labdát elszórtak Kovács Ákosék, így a rivális gyorsan közelebb jött. Többször pedig ekkora sansza már nem volt a fordításra a fehérvári gárdának.

Összességében Simpson, Hill és Mohammed 14-14 egységig jutott, a többiek nem érték el a 10 pontos határt. Leginkább Lóránt Péter hangsúlyosabb játéka és megszokott 18-20 pontja hiányzott. Most nem ment neki igazán, 7 egysége önmagában árulkodó adat az ő megszokott szintjén, de nem ezen múlott. Legikább a csapatszinten elkövetett sok hibáért. Mindazonáltal minden dicséretet megérdemel az Alba, mert az NB I-ben ilyen iramú meccsek nemigen vannak, ennélfogva ilyen szintű ellenfelek sincsenek, márpedig egy ilyen csapatot szorongatott meg alaposan. Az utenai csapatban 4-5 olyan játékos van, akik még magasabb szinten is a jók közé tartoznának. Ireland, Gaines, Buterlevicius, Dandy és a "toronydaru" center, Kupsas kontinentális összevetésben is komoly nívón képesek kosarazni.

Braniszlav Dzunics és alakulata túljutott mindkét csoportkörön, eljutott a nyolcaddöntőig, ami nagy dolog, előzetesen kevesen gondolták volna ezt. Egy előnye mindenképpen van a kiesésnek: most már minden erejével a bajnokságra tud fókuszálni a címvédő, ráadásul az olyan hőfokú és tempójú meccsekből is sokat profitálhat, mint a mostani és még jó néhány volt a BL- és EK- küzdelmek során.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 26. kedd 19:31,
Emánuel napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.