Sokak számára komoly meglepetést okozott, amikor a téli felkészülés kezdetekor a Vidi vezetői bejelentették, nem tartanak igényt a továbbiakban a nyáron igazolt, nigériai támadó, Ezekiel Henty szolgálataira, megfelelő ajánlat esetén elengedik, mert nem elégedettek a hozzáállásával. Nem látunk be az öltözőbe, de azt mindenki láthatta, hogy a pályán rendben volt a produkciója, nem véletlenül került be a Nemzeti Sport őszi álomcsapatába sem. 15 bajnokin 5 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott, s erős fizikumával, gyorsaságával sok gondot okozott az ellenfél védőinek. Nyugodtan kijelenthető, hogy Henty a jelenleg Magyarországon játszó egyik legjobb légiós.

Ettől függetlenül őt és a másik szabadlistára tett "meglepetést", Suljicot kitartóan árulta a piros-kékek vezérkara, ám egyikük sem talált olyan kérőt, amely annyit letett volna értük az asztalra, amennyit a fehérvári elöljárók gondoltak. Suljic maga lépett aztán, s aláírt a lengyel Wisla Kraków együtteséhez, mivel nyáron lejár a szerződése, így aztán fél évig elfocizgat a "tarcsiban", majd távozik, úgy, hogy semmit sem kap érte a Vidi. Ismerős szituáció... Henty esetében ez nem volt lehetséges, mivel a nigériainak még több év hátra van a kontraktusából, így aztán végül ma bejelentették, hogy a "testvér" klubhoz, a Puskás Akadémiához adják kölcsönbe nyárig, így továbbra is Felcsúton játssza a hazai meccseit, tehát úgy megy, hogy marad.

Ezzel legalább azt elkerülték, hogy parlagon heverjen a szezon végéig, játékban lesz, sőt, ki merem jelenteni, hogy bőven a Puskás egyik legjobbja lesz tavasszal. Amennyiben pedig így lesz, talán mégsem kótyavetyélik el nyáron, s újra kap lehetőséget piros-kékben is. Egyszerűen luxus ilyen szintű támadót eldobni, még akkor is, ha netán voltak rossz pillanatai a pályán kívül, vagy esetleg nem mindig volt kedve edzésen felszántani a pályát. A téli igazolások tükrében sem látom igazoltnak az ő és Suljic nélkülözését. Visszajött a cserepadra a 35 éves kapus, Tujvel, a középpályára az eddig semmi különöset nem mutató, derék iparos macedónt, Nikolovot igazolták, aki viszont meggyőződésem, hogy semmivel sem jobb a most miatta valószínűleg a kezdőből kiszoruló Varga József...

A támadásokat segítendő hazatért és a Vidihez igazolt a csaknem másfél évtizedig légióskodó, rutinos, de 35 éves Huszti Szabolcs, aki ráadásul már fél éve nem játszott sérülése miatt és még a Vidiben is csak edzett eddig, nem léphetett pályára még a tesztmeccseken sem. Az egyetlen, aki jó vételnek tűnik, az Marko Scsepovics bátyja, a spanyol Getafétől megszerzett Stefan, aki az edzőmeccseken is már érezhetően jól illeszkedett a csapatba, jól megérti magát öccsével és Lazoviccsal. Ő valóban erősítés lehet.

Összességében azonban ki kell mondani, a tavaszi Vidi nem lesz erősebb az őszinél! Ettől még lehet bajnok, de ezzel a kerettel vékony lehet a BL-ben, de még az EL-ben is, a csoportkörhöz egészen biztosan. Márpedig nyáron már hiába igazol bárkit is a Vidi, a bajnokság befejezése után szinte rögtön jönnek az BL, vagy EL-selejtezők, ahol azonnal egységes, ütős csapat kell(lene). Mindazonáltal várjunk az ítélkezéssel még néhány hetet, jövő szombaton folytatódik a bajnokság, a mumus Vasas ellen rögtön ki fog derülni, mit mutat a képlet...

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. február 21. csütörtök 00:12,
Eleonóra és Zelmira napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.