A fehérvári csapat továbbjutása után hiába vették sokan "országos kettesre" az Európa-kupa második csoportkörének záró fordulójában az Alba-Körmend mérkőzést, számára tét nélkül sem kegyelmezett riválisának Braniszlav Dzunics csapata, 88-68-ra nyert, így szerda estig, a J-csoport zárómeccséig izgulhatnak a vasi gárda szimpatizánsai, hogy vajon továbbléphetnek-e kedvenceik is az Alba után a nyolcaddöntőbe, avagy sem. Ehhez a sereghajtó litván Nevezisnek nyernie kell a jelenlegi harmadik török Demir Insaat vendégeként. Igaz, a legjobb harmadikok között is tovább lehet kerülni, de ehhez alapos "matekozás" kell majd szerda este.

Az Alba remekül kezdett, majd felébredtek a vendégek, még a vezetést is átvették rövid időre a második negyedben. akkor újra megnyomta a "következő fokozat" gombot a fehérvári egylet és újra elhúzott, majd a véghajrában már több, mint 20 egységgel is vezetett. Végül "csak" 20 lett közte, ezzel együtt is demoralizáló lehet a Körmendnek, hogy 6 hét alatt harmadszor is alaposan elkalapálta az egyik legnagyobb honi riválisa. Az EK-ban oda-vissza, a bajnokságban csak "oda", de az alapos verés volt, 40 pontos különbségű. A három meccsen 68 pontnyi különbség volt a két egylet között a Dzunics-gárda javára...

A mostani derbin a legújabb fiú, Pointer volt a legeredményesebb 18 pontjával, de a 12 pontos Simpson, a 10 egységet termelő Kovács, a 9 pontos Lóránt, a 8 pontja mellett a palánkok alatt ismét "oktató" Horton (7 lepattanó, 2 blokk) és a 8 lepattanója mellett 3 blokkot és 7 pontot összeszorgoskodó Keller Ákos is sokat tett a közösbe. Az Alba csoportelsőként lép a nyolcaddöntőbe, amely a klub történetének legjobb nemzetközi szereplése.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. február 23. szombat 03:14,
Alfréd napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.