A terveknek megfelelően ma ünnepélyes keretek között letette a magyar állampolgársági esküt a Videoton FC két játékosa, Paulo Vinícius (magyarosított nevén Vinícius Paulo) és Asmir Suljic (Suljic Asmir). A brazil védő hat éve focizik a Vidinél, míg Suljic 2013-ban érkezett hazánkba, először Újpesten játszott, majd 2015 őszén igazolt Fehérvárra. Az állampolgársági eskü letételével Vinícius a magyar válogatottban is bemutatkozhat - be is hívta Bernd Storck a keretbe -, míg Asmir Suljic - mivel még nem él öt éve életvitelszerűen Magyarországon - legkorábban a következő évben öltheti magára a címeres mezt.

„Megtisztelve érezzük magunkat, hogy a két játékos honosítására a nemzet történelmi fővárosának Városházáján kerülhetett sor. Vinícius Paulo és Suljic Asmir számos emlékezetes pillanattal örvendeztette meg már eddig is a hazai futballszurkolókat. Kívánom, hogy immáron magyar állampolgárként szerezzenek minél több örömet a Videoton és a magyar válogatott drukkereinek! Szívből gratulálok mindkettejüknek, maradjanak minél tovább Székesfehérváron!” – mondta rövid köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Nem elhanyagolható tényező, hogy Suljic 25, Vinícius 27 éves, tehát a legjobb sportolói korban vannak, így az eddigi trenddel ellentétben nem 30 év felett, pályafutásuk zenitjén túl lettek magyar állampolgárok. Mivel a FIFA szabályainak a brazil-magyar védő már mindenben megfelel, azonnal bevethető a válogatottban, míg Suljic esetében még egy esztendőt erre várni kell, mert még nem él öt éve életvitelszerűen hazánkban, csak jövőre éri el ezt az időtartamot.

(Fotó: Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 26. kedd 19:58,
Emánuel napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.