Az alapszakasszal véget ért az NB I-es férfi kosárlabda szezon leghosszabb, "formába hozó" időszaka, főképp most, amikor nincs középszakasz, egyből az egyenes kieséses rájátszás jön, azt megelőzősen pedig a Magyar Kupa véghajrája. Az előttünk álló két hétben gyakorlatilag eldől, valójában milyen idényt is zárnak a csapatok, így az Alba Fehérvár, még sarkosabban fogalmazva, a következő 4 meccsen eldőlnek a legnagyobb kérdések. Amennyiben ezeket elbukja a Forray-gárda, azt jelenti, hogy a sem az MK-ban, sem pedig a bajnokságban nem jutott be a legjobb 4 közé, ami csalódás volna a fehérvári sportbarátoknak. Bár volt egy komoly mélyrepülése a társaságnak, kijelenthető: az Alba játékosállománya és a jobb meccsein mutatott produkciója minimum a legjobb 4-be predesztinálja az NB I-ben, de a kupában sem a legjobb nyolc a végállomás.
 
Előbbi tekintetében a DEAC elleni párharcot a pályahátrány ellenére sikerrel vívhatja meg a fehérvári egylet, amelynél a koncentráció lesz a kulcs ebben a párharcban, mert ha a három nyert mérkőzésig zajló párviadalban nem lesznek a meccseken belül 10-15 perces rövidzárlatok, akkor igenis az Alba az esélyesebb. Az MK-ban a bajnoki alapszakaszt megnyerő Szolnok ellen a Tisza-parti, őszi találkozón mutatták meg Vojvodáék, hogy nem rosszabbak riválisuknál, s ha fejben 100 %-osan ott lesznek a pályán és jól működik a védekezésük, akkor tovább juthatnak. Vojvoda és Davis a honi mezőny elitjéhez tartozik, de Curry, Ahmad és a fiatal Lukács is többször bizonyította, hogy van benne kurázsi, ők szintén nyerőemberek lehetnek a hajrában.
 
Várjuk tehát az izgalmas időszakot, amely "beárazza" majd a mezőny csapatainak teljes szezonját. A Magyar Kupa nyolcas döntőjére Budapesten kerül sor április 7-11. között, az első napon az Alba-Szolnok derbivel, az NB I negyeddöntőjében pedig április 14-én Debrecenben startol a DEAC-Alba sorozat.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. április 13. kedd 22:03,
Ida napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com