Megnyerte a UWW Global Grappling Magyar Bajnokságot 100 kilogrammos súlycsoportban Gágó Milán. A móri fiatalember a ZR Team Székesfehérvár BJJ csapatában edz évek óta. Utoljára talán 2017-ben írtam e rovatban Gágó Milánról annak apropóján, hogy második helyezést ért el 85 kilós súlycsoportban a Grappling Magyar Bajnokságon, s ezzel kvalifikálta magát az UWW Grapling Európa és Világbajnokságra. Azóta sokminden történt vele, s újra itt az idő, hogy hírt adjak róla…
 
A móri fiatalember 14 éves volt, amikor kipróbálta a BJJ-t Pintér Tibornál. Eleinte csak hobbiszinten űzte e sportot, majd egyre inkább az élete részévé vált. 16 évesen már versenyzett – és győzött is egy nyíregyházi viadalon. Az elmúlt években 15 versenyen vett részt Magyarországon, ami több, mint 40 mérkőzést foglalt magába. Háromszor is megnyerte a UWW Global Grappling Magyar Bajnokságot – ahogyan a napokban is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára a 100 kg-os súlycsoportban.

A 2021 évi Korosztályos Magyar Bajnokságra 40 klub 231 versenyzője jelentkezett, s 407 nevezést adtak le. Az évad első fordulóját – a vírushelyzet miatt – a nézők kizárásával, a kísérők számának minimalizálásával rendezték meg. A küzdő feleken és a dobogón lévő versenyzőkön kívül mindenkinek kötelező volt a maszk használata, s a szőnyeg kivételével mindenhol meg kellett tartani a két méteres távolságot. Nem volt előzetes mérlegelés és megnyitó ünnepség sem, a versenyzőket a mérkőzés előtt mérlegelték a küzdőtérnél. A csarnok küzdőterére csak a napirendben következő versenyző és kísérője léphetett, a mérkőzés után pedig távozniuk kellett. A szőnyegeket folyamatosan fertőtlenítették, ahogyan a versenyzők is mérkőzés előtt a kezeiket.

Megnyerte a UWW Global Grappling Magyar Bajnokságot 100 kg-os súlycsoportban Gágó Milán (Fotó: Gágó Milán)
Megnyerte a UWW Global Grappling Magyar Bajnokságot 100 kg-os súlycsoportban Gágó Milán (Fotó: Gágó Milán)

„Szeretek versenyezni, és ha látok egy küzdősport versenyt elérhető távolságban, amit a pénztárcám is megenged, akkor elindulok rajta. Így volt ez most is.” – árulta el Gágó Milán – „Nagyon jól éreztem magam a viadalon. Rendkívül ügyes, erős, fiatal ellenfeleim voltak, s minden mérkőzést sikerült kopogtatással befejeznem. Büszke vagyok a győzelmemre, mert nagyon erős mezőnyben kellett bizonyítanom. Ennek ellenére meg kell jegyeznem, hogy az eredménytől függetlenül boldoggá tesz mindig, ha versenyezhetek, harcolhatok, vagy csak edzhetek, mert nagyon fontosnak tartom az életben, hogy minden nap legyen valami, amiért küzdhetünk, s amiért küzdünk is – ami motivál és örömet okoz! Ez a legfontosabb szerintem: hogy találjunk valamit, ami boldoggá tesz!”

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/02/20/fejer-megyei-siker-a-uww-global-grappling-magyar-bajnoksagon/

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 03:10,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com