Jól kezdett, lesgólt és kapufát is lőtt az első 20 percben az FC Barcelona otthonában a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, de a nagyobb tudás érvényesült, s 5-1-re nyert a katalán sztárgárda. A hazaiak góljait Messi, Fati, Coutinho, Pedri és Dembélé lőtte, a Fradi részéről Haratyin 11-esből talált be, már 0-3-nál. Ennél az esetnél Piquét kiállították, de 10 emberrel is tudott kettőt vágni a Barca, ami mutatja az erejét. Egy hét múlva, október 28-án 21.00-kor a Juventustól hazai pályán 2-0-ás vereséget szenvedő Dinamo Kijev ellen a Groupama Arénában lehet javítani.
 
Nem ijedt nyusziként kezdett az "oroszlán barlangjában" a zöld-fehér egylet, olyannyira nem, hogy bár a Barca játszott fölényben, két nagy lehetősége is volt a magyar bajnoknak az első 20 percben. Előbb Tokmac pókhálózta ki a bal felsőt 16-ról, de előtte kb 30 centiméteres lesről indult. Ezt követően a katalánoknak is volt egy nagy helyzetünk, de nagyon szépen állta a sarat a Ferencváros, sőt! Egy kiváló Tokmac-Isael váltás végén utóbbi lőtte szét a keresztlécet a bal felső saroknál! Nagy kár érte, mert szép volt, ráadásul nem sokkal később, a 27. minutumban villant Messi, akit csak felrúgni tudott Kovacsevics a 16-oson belül, a jogos büntetőt pedig a sértett biztosan váltotta gólra. Nem omlott össze a Fradi, volt tartása a csapatnak, de újabb ziccert már nem sikerült kialakítani, igaz, Zubkov nem állt ettől messze, de elkapkodta a lövést. A Barcelona kétszer is megtornáztatta Dibuszt, aki szépen védett, illetve Messi is lőtt egy kapufát, lesről.
 
A 42. percben aztán villant egy igazi Barcásat a házigazda, a még mindig csak a 18. szülinapja felé haladó Fati talált be egy szép kombináció végén. Két gólos Barcelona előnnyel fordultak a csapatok, de semmiféle szégyenkeznivalója nem volt a Rebrov-legénységnek. A folytatásban a katalánok nagyon eldugták a labdát, aminek az 52. percben meg is lett az eredménye: Messi-Fati-Coutinho összjáték végén a brazil szépen lőtt a jobb alsó sarokba. Ezzel még az a pici reménysugár is odaveszni látszott, hogy egy kicsit szorosabb eredmény álljon a táblán a 90 perc leteltére. Igyekezett a Ferencváros, nem játszott alárendelt szerepet, de az egyértelmű volt, melyik az erősebb, jobb csapat. Egy becsületgólra mindenesetre rászolgált volna az FTC. És ezt alighogy leírtam, a 69. minutumban Tokmac meglódult, Piqué öregurasan követte, majd addig ráncigálta, amíg a 16-oson belül el nem esett, amiért a Fradi 11-est, Piqué piros lapot kapott! A büntetőt Haratyin higgadtan belőtte, és volt még hátra 20 perc.
 
Az emberelőny lendületet adott a Ferencvárosnak, a Barca időnként beszorult, s egy oldalhálós lövés jelezte, gólveszély is van a magyar aranyérmes oldalán. Aztán, amikor lehetett abban hinni, hogy esetleg még szorosabbá válhat az eredmény, a 83. percben a csereként beállt Dembélé a jobb oldalon egy az egyben lefutotta, megverte a ferencvárosi védelmet, majd az alapvonalról visszajátszott a középen érkező Pedri elé, a Fatinál is egy jó hónappal fiatalabb középpályás pedig a jobb sarokba lőtt. A zöld-fehérek Boli révén még helyzetbe kerültek, de a gránátvörös-kékek védelme tisztázott, majd Messi előkészítése után Dembélé maga is gólt szerzett, az ötödiket. Simán nyert a Barca, ugyanakkor semmiféle szégyenkeznivalója nem lehet a Fradinak. Mert játszani, nem állt be csak elrugdosni a labdát, némi szerencsével sokkal szorosabb lehett volna.
 
Folytatás a jövő héten, a Dinamo Kijev ellen. Az a meccs sem lesz könnyű, no, de ez a BL, itt a legjobbak vannak. A Dinamo Rebrov egykori klubja, aligha tud a Ferencváros mesterének újat mutatni, a Juventustól 2-0-ra kikapott a nyitányon, ennek ellenére bravúr volna a hazai siker, mert nyilvánvalóan javítani akar a Kijev. De, ha valaki, az ukránok ellen lehet esélye a győzelemre az FTC-nek.