A székesfehérvári Dévay Zsombor, az Óbudai Egyetem Alba Regia MK diákja lett az abszolút győztes és MEFOB 2020 bajnok a Tiszaújvárosban megrendezett Tisza Triatlon és Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon. Az őszi megmérettetésen 15 egyetem 44 hallgatója indult el.
 
A székesfehérvári fiatalember négyéves korában kezdett el úszni, s 2007-ig csak az úszásra koncentrált. Ezt követően kezdett el az úszás mellett atlétikai edzésekre járni és kerékpározni.
Ezeket az új sportágakat a testvérem, Dévay Márk inspirálta, aki abban az időben már több triatlonon vagy a triatlonhoz kötődő versenyen, aquatlonon és duatlonon is megmérette magát.” – mesélte Zsombor  - „Az, hogy ő már korábban is edzette magát ilyen téren, sokat segített az én fejlődésemben is, hiszen meg tudta osztani velem a tapasztalatait, tanácsokat tudott adni. Sokat edzünk együtt a mai napig is, amit mindkettőnk számára pozitív hatással bír. Támogatjuk egymást, s mivel mindkettőnknek az a célja, hogy minél jobbak legyünk a sportágunkban, így mindig a maximumra törekszünk, s erre ösztönözzük egymást is.”
Zsombor testvérével és Bicsák Bencével egy edzőtáborban (Fotó: Dévay Zsombor)
Zsombor testvérével és Bicsák Bencével egy edzőtáborban (Fotó: Dévay Zsombor)

Zsombor 2009 óta indul triatlon versenyeken, mert hamar megtetszett neki a sportág változatossága és a benne rejlő kihívások. Első triatlon versenye egy megyei diákolimpia volt – nyolcéves korában!

A témában írt cikk elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/09/13/abszolut-gyoztes-lett-triatlonban-a-szekesfehervari-devay-zsombor-a-magyar-egyetemi-foiskolai-orszagos-bajnoksagon/

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2020. október 21. szerda 17:16,
Orsolya napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com