A koronavírus-járvány okán 5 hónapos szünetet követően a nyolcaddöntők visszavágóival folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája. Az első találkozók eredményeinek tükrében nem olyan nagy szenzáció, mégis egyáltalán nem papírforma az, ami bekövetkezett: kiesett a mindig favorit Real Madrid és a spanyol klub "örökös gólkirálya", Cristiano Ronaldo jelenlegi csapata, a Juventus.
 
Előbbit az odavágó 2-1-e után hazai pályán is 2-1-re diadalmaskodó Manchester City, utóbbit a Lyon verte ki a franciaországi 1-0 után idegenben elért 1-2-vel, Torinóban lőtt találatának köszönhetően. Szombaton a Barcelona-Napoli (1-1) és a Bayern-Chelsea (3-0) derbiket játsszák le, ezeken is elköszön majd legalább egy topgárda, hiszen az angliai 0-3 után a Chelsea-nek semmi esélye sem maradt a müncheni fellépésén. A másik meccsen vaskos meglepetés volna, ha a Barcelona nem jutna túl a Nápolyon, ám ezen a találkozón azért lehetnek izgalmak.
 
A ManCity és a Lyon mellett már biztosan negyeddöntős az Atalanta, a PSG, a címvédő Liverpoolt kiejtő Atlético Madrid és a német RB Leipzig, két magyarral, Orbannal és Gulácsival. Már az is biztos, hogy - ha a Barca továbbjut - a Bayern-Barcelona meccs lesz a gigászok csatája az elődöntőben, amelyet a portugál nyolcas finálé keretein belül rendezhetnek meg majd augusztus 14-én Lisszabonban.