Az elmúlt időszakban gödörbe került a MOL Fehérvár a labdarúgó NB I-ben, a bajnoki címre aspiráló gárda a bajnokság elején hat fordulón keresztül száz százalékos volt, majd hétről hétre esett vissza a teljesítménye, ezzel együtt az eredményessége. Azóta négyszer is vesztesen hagyta el a pályát, mindannyiszor ráadásul saját közönsége előtt mondott csődöt. Most éppen a Pakstól kapott ki 2-0-ra. Attól a Pakstól, amely két hónapja nem nyert bajnoki meccset, s pontot is alig szerzett. A játék kritikán aluli volt, az első félidőben még úgy, ahogy akadtak ziccerek, ám a második félidőben igazán nagy helyzet mindössze egy adódott a piros-kékek előtt, miközben a védelem kétszer is kapitulált. Marko Nikolics menesztése után egyelőre nagyon nem működik a Carrillo-varázslat. Az őszi záráson, december 14-én Kisvárdán lehet ezt cáfolni, s kozmetikázni az összképet.
 
A spanyol (katalán) trénerrel a diósgyőri debütáláson legalább összejött a győzelem, még, ha a játék nem is volt elégséges, a szegedi MK-meccsen már a szerencse is kellett az NB II-es ellenfél kiejtéséhez, a Paks ellen pedig már semmi nem volt. Sem szerencse, sem jó játék, de még pályát felszántó akarás sem, ami a legminimálisabb esetben is elvárható. Volt ellenben tanácstalan focizgatás, erőlködés és újabb kudarc. Még a bajnokság nagyobb része hátra van, ám már most olyan hátrányba került a Vidi az aranycsatában, amit ugyan le lehet dolgozni papíron, ám a gyakorlatban aligha, főleg ilyen gyenge produkcióval.
 
Persze, most sokan mondják: "Jó, de Carrillónak is idő kell a jó munkához", azonban úgy vállalta el a csapat irányítását alig 2 hete, hogy kijelentette: a téli szünetig minden meccset meg kell nyerni, mert nem engedhetik meg maguknak az újabb botlást. Hát, ez a cél hamar megbukott, s ami a legszomorúbb, hogy pont ott a leggyengébb a Vidi vele, ami éppen a legnagyobb erőssége volt első fehérvári ténykedése alatt, a támadójátékban. Hodzic ugyan sérült, de a 7 gólos Futács sem talál a kapuba, mióta visszatért Carrillo, sőt, többnyire csak kerékkötője a Vidi támadásainak, nehezen fordul, a technikai képzettsége szemmel láthatóan sok kívánnivalót hagy maga után, gyakran szabálytalankodik a védőkkel való birkózás közben, ezért rendszerint inkább kerékkötője, mint fontos láncszeme a Vidinek jelenleg. Most látszik igazán, hogy a viszonylagos eredményessége ellenére nem véletlenül pihentette sokat Nikolics, egyértelmű, hogy az ő birkózós, darálós stílusa csak néhány csapat ellen és bizonyos játékszituációkban hatásos, főképp a cserepadról beszállva, egy kellőképpen fáradt ellenféllel szemben.
 
Petrjak is formán kívül játszik, csak villanásai vannak az ukrán válogatottnak, Kovács mindent megtesz, de inkább az előkészítésben jeleskedik, nem ő az, aki a gólokat szállítja, ez nem újdonság nála. Bamgboye gyors, ügyes, de rengeteget kell fejlődnie, ahogy Zsórinak is. Ők egyébként sem kapnak sok lehetőséget, inkább a jövő emberei, a sérült Hodzicról pedig már szóltunk.  Teljesen világos, hogy a télen alaposan fel kell rázni a csapatot és frissíteni a keretet, főleg jó mentalitású, a többiekre is pozitív hatással bíró focisták igazolása szükséges, mert a játéktudással alapvetően nincs gond. Semmiféle mellébeszélés nem állja meg a helyét, nem elfogadható, hiszen ugyanez a csapat nyerte meg az első hat meccset a bajnokságban, s rúgott 17 gólt ezeket a találkozókon, tehát nincs helye magyarázkodásnak. A szurkolók a szezon eleji - és a korábbi Carrillo-érában tapasztalt - eredményességet várják el a Viditől, s jogosan skandálták a Paks meccs utolsó félórájában a nem éppen hízelgő, "egyszerűen k..va gyenge!" rigmust. Ennél valóban sokkal, nagyon sokkal többet tud a Vidi és több is várható el tőle annál, mint amit mostanság összeszenved a pályán.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. augusztus 12. szerda 08:19,
Klára napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com