Fejér megyei rangadót játszottak a labdarúgó NB I (OTP Bank Liga) 2. fordulójában. Az első körben Újpesten 3-1-re diadalmaskodó Puskás Akadémia a korábbi testvércsapatot, a nyitányon az újonc Kaposvárt 4-2-re verő MOL Fehérvár FC-t fogadta. A Vidi taktikus és némileg szerencsés 2-0-ás győzelmet aratott Huszti - 11-esből szerzett - és Futács góljaival. A meccsen összességében a PAFC alakított ki több helyzetet, de vagy Kovácsik védett bravúrral, vagy Henty és társai céloztak gyengén. Marko Nikolics gárdája fontos 3 pontot szerzett, amivel vezeti is a tabellát a szintén még százszázalékos Mezőkövesdet megelőzve.
 
Az első játékrész inkább hozott óvatos, de időnként jó iramú taktikai csatát, mint igazi, jó focit. Igaz, erre a két hasonló stílusban futballozó együttes okán nem is nagyon lehetett számítani. 45+4 perc alatt mindkét oldalon 2-2 komoly lehetőség adódott, de sem a Puskásnak, sem a Vidinek nem sikerült betalálnia. A felcsútiak részéről leginkább Henty volt a veszélyforrás, a piros-kékeknél Futács és Hodzic szerezhetett volna gólt, ha kicsit jobban koncentrál, vagy nagyobb szerencséje van. A félidei 0-0 teljes mértékben megfelelt a látottaknak.
 
Ehhez képest azonnal megszerezte a vezetést a Vidi: Kovácsnak csúszott be rossz ütemben Nagy Zsolt az ötös jobb sarkánál, a teljesen jogos 11-est pedig Huszti váltotta gólra, 0-1! Hátrányba került, így jobban ki kellett támadnia a Puskásnak, amit meg is tett, néhány perc alatt háromszor helyzetbe kerültek támadói, de hibáztak. Amint egy kis nyomás nehezedett rá, rögtön látszott, hogy a Vidi védelme nagyon nem áll a helyzet magaslatán, ahogy a nyitányon a Kaposvár ellen sem. Henty továbbra is életveszélyes volt, amikor meglódult, mindig a frászt hozta korábbi csapattársaira, de a befejezéseibe mindig hiba csúszott. Az mindenesetre a Puskást dicséri, hogy volt "B-verziója", a bekapott gól után teljesen mást tudott játszani, mint addig.
 
A hajrához érkezve Radics, majd Vanecek is kihagyott egy ziccert, igencsak érett a PAFC egyenlítő gólja. Kovácsik védett többször is remekül, ő tartotta meccsben a Vidit. És milyen a sors? A 80. minutumban az éppen beállt, kisebb sérüléssel bajlódó Petrjak adott "forintos" labdát első érintésből Futácsnak, aki balra elhúzta a kifutó Hegedűs mellett a játékszert, és éles szögből a kapuba gurított, 0-2! Nem éppen megérdemelten, de ilyen a foci és Fortuna, néha elvesz, néha ad. Most a Fehérvárnak adott. Futácsnak ez volt a harmadik találata két találkozón, remekül kezdett, alighanem ezt várták tőle a piros-kékek szimpatizánsai. A végéig már nem változott az eredmény, a szerencsésebb Nikolics-gárda nyert 2-0-ra és az újabb 3 pont megszerzésének erős esélyével várhatja a harmadik fordulóban (08.17, 19.30) a DVTK elleni hazai ütközetet.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 10. kedd 14:54,
Judit napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.