A siófoki prológgal ma kezdetét vette a Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny, ám az igazi megmérettetés majd az első, Velencéről startoló szakasszal kezdődik holnap (június 12., szerda, 12.45). Az egyik legnehezebbnek ígérkező etap sztárvendége az országúti kerékpározás valaha volt legnagyobb egyéniségei közé tartozó spanyol Alberto Contador lesz, aki egyike annak a hat kerekesnek, akik mindhárom "királyversenyen", Grand Touron (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta a Espana) diadalmaskodott, a három viadalon összesen hétszer! A világsztár délelőtt sajtótájékoztatót tart, majd 10.30 órától 11.30-ig közönségtalálkozón vesz részt a Velence Korzón. Akkor és ott bárki találkozhat vele, kérhet autogramot, vagy közös szelfit! Ha már lúd, legyen kövér: a kétszeres Giro d'Italia győztes Ivan Basso is a tóparton lesz, mi több, nyeregbe is száll a szakasz során egy külön versenyen.
 
 
Ami magát, a Tour de Hongrie-t illeti, a siófoki prológot a Elkov-Author kerekese, a cseh Jan Barta nyerte meg az észt Krists Neilands és a lengyel Piotr Brozyna előtt. A legjobb magyar a 14. helyen célbe ért Dina Márton(Kometa Cycling Team) lett. Vas Balázs a 16., Fetter Erik a 17., Valter Attila a 21., Lovassy Krisztián a 27. pozícióban haladt át a célvonalon.
 
Az első szakasz 129 fős karavánja a Velence Korzóról startol szerdán 12.45-kor. A felvezető programok 10.00 órakor kezdődnek. A Velence és Esztergom között kijelölt 194 kilométeres útvonalon két meredekebb emelkedőt tartalmazó pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során három gyorsasági (Kápolnásnyék, Felcsút és Esztergom), valamint két hegyi (mindkét alkalommal Dobogókő) részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Esztergomban és környékén két kört is teljesít majd a mezőny. Az összetett végeredmény szempontjából fontos lehet ez a szakasz, a két nagyobb emelkedő miatt szűkebb mezőny sprintbefutója várható.
 

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. szeptember 23. hétfő 15:35,
Tekla és Líviusz napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.