A megyei I. osztály dobogójáért harcoló Ercsi Kinizsi labdarúgó csapata nyerte meg a Fejér Megyei Kupát, miután a dunaújvárosi döntőben hatalmas küzdelemben, drámai 11-es párbaj végén legyőzte a másodosztály veretlen bajnokát, a fináléig négy (!) első vonalbeli riválist kiejtő FLAVUS-Velence SE alakulatát. A rendes játékidőben Jerzsabek és Sebők (a képen) találataival 1-1-re végeztek a felek, így a büntetőkre maradt a döntés. Többször is a Velence állt jobban, de Fortuna végül a Duna-parti gárda kezét fogta erősebben, amely nem érdemtelenül nyert, ugyanakkor mindkét egyletnek járt volna a trófea, mert sokat tett érte.
 
A találkozó mindvégig élvezetes, kiváló küzdelmet hozott. Az első játékrészben az Ercsi kezdeményezett többet, de a velencei csapat is többször veszélyeztette ellenlábasa kapuját. A második félidőben még inkább kiegyenlítetté vált a csata, s jöttek a gólok is: Az 57. percben szellősen zárt középen a tóparti védelem, így kaphatott labdát a hátvédek gyűrűjében Jerzsabek, aki lefordult őrzőjéről és 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Nem tartott túl sokáig az Ercsi öröme, a Flavus-Velence beszorította kapuja elé riválisát, amely percekig ki sem tudott jönni saját 16-osáról, illetve annak környékéről. Egyik beadás jött a másik után, mígnem a 74. minutumban egy szögletet követően a jobb oldalról érkező labdát Sebők Attila a Duna-parti védőket túlugorva a kapuba fejelte. Mint később kiderült, ez lett a rendes játékidő végeredménye is, így jöhettek a 11-esek.
 
Az Ercsi részéről az első két párban Ivacs és Kondreska is hibázott, sőt, a negyedik próbálkozó, Jerzsabek sem talált be, lövését Boldog Zoltán megfogta. Igen ám, de a másik oldalon is csak Gulyás vágta be a maga lehetőségét, mert Telek a lövés pillanatában a felázott, mély talajon elcsúszott (!), így nem találta el a labdát rendesen, ami végzetesnek bizonyult, ugyanis a következő párban Kristóf fölé durrantotta a maga büntetőjét, s bár Sowunmi betalált és a győzelem kapujába lépett Csábi József együttese, megremegett: míg Rebők, Hamar, Szalánczi és Kővári ez Ercsi részéről nem hibázott , Csikesz és Mónus igen - csak Boda lőtte be velencei oldalon -, ezzel az Ercsi Kinizsié lett a trófea hét-hét büntetőt követően. Nem érdemtelenül, de a játék képe alapján mindkét gárda rászolgált volna a sikerre. Egy biztos: a Flavus-Velence újoncként is komoly tényező lehet a megyei első osztályú pontvadászat 2019-2020-as kiírásában.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. szeptember 23. hétfő 14:59,
Tekla és Líviusz napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.