Miután megkapta a FIFA Év Játékosa díjat, illetve megelőzően őt választották a nyári labdarúgó-világbajnokság legjobbjának, már nemigen lepett meg senkit, hogy a France Football hagyományos Aranylabdáját is a horvát Luka Modric kapta. Ezzel megszakadt az egyaránt 5-5 aranylabdával díjazott Lionel Messi és Cristiano Ronaldo külön versenyfutása, hiszen 10 év után (!) nyert rajtuk kívül más. Modric díjazása is alátámasztotta, hogy bár az aranylabda egyéni díj, mégis a klubcsapattal és a válogatottal nyert címek a legfontosabbak a szavazásnál. Ha nem így lenne, még 2-3 évig nemigen nyert volna más az említett kettőn kívül...
 
Lehet vele vitatkozni, de nem érdemes, mert tény: a világ jelenlegi legjobb futballistáját Lionel Messinek hívják. Ösztönös zseni, veleszületett tehetséggel, úgy bánik a labdával, mint senki más, ebben a tekintetben talán Neymar az egyetlen, aki a közelébe érhet. Messi igazi fociőrült, ha van kedve játszani, ha van számára motiváció és élvezi a játékot, akkor kész, végük az ellenfeleknek. Ezzel szemben CR7 egy rendkívüli fizikai adottságokkal rendelkező, igazi atléta, aki rengeteget dolgozott azért, hogy a világ legjobbjai között legyen éveken keresztül. Megdolgozott a gyorsaságáért, a remek" rugóiért", a kifinomult rúgótechnikájáért. 34 éves, tehát sokáig már ő sem hadakozhat a fizikával, de egyelőre még mindig jobbak a teszteredményei, mint a sokkal fiatalabbaknak.
 
Szóval Messit és Ronaldót nem szabad összehasonlítani, mert egészen más karakterű focisták, nincs a statisztikákon és csapateredményeken kívül olyan tényező, amiben objektíven, egyénileg össze lehetne mérni őket. Egyik a született géniusz, maga a futball, a szép játék, másikuk az akarnok klasszis, aki brutálisan sokat melózott és melózik ma is azért, hogy az legyen, aki.
 
Visszatérve az Aranylabda szavazásra, nemigen kell ahhoz nagy jóstehetség, hogy leírjuk: Modric esetében egyszer volt Budán kutyavásár. Az egész évét, csapateredményeit és a posztján nyújtott jóval átlag feletti produkcióját nézve nem érdemtelenül jutott hozzá a "Golden Ball", de azt nem mondhatja el magáról, hogy ő a legjobb, és alighanem - lévén ő is jóval 30 feletti - már nem is fogja. Azt sajnálom csak vele kapcsolatban, hogy míg neki egy vb-ezüst és egy BL-győzelem elég volt a legmagasabb egyéni elismeréshez, ez olyan, nálánál sokkal nagyobb egyéniségeknek nem jött össze, mint Xavi, Iniésta, Ibrahimovic, Buffon, vagy korábban Raúl és Maldini. A lista természetesen nem teljes, de a még aktívak, jóval fiatalabbak krémjének, Mbappénak, Hazardnak és Neymarnak lesz bőven esélye elnyerni az Aranylabdát. Talán Griezmannak is, bár egyet szögezzünk le: remek kis csatár, de nem mérhető egy "kanállal" Messivel, CR7-tel, vagy éppen Neymarral. Szóval, gratulálunk, Modric!

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. április 26. péntek 18:47,
Ervin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.