Harmadik helyezést ért el az RTK VII. Iskolázó Pisztoly Versenyen Csizmazia Benedek. A székesfehérvári fiatalember nemcsak azért foglalkozik a sportlövészettel, mert örömét leli benne, hanem azért is, mert leendő rendőrként a lősportban elsajátított ismereteket a közjó érdekében tudja majd hasznosítani.

Bővebben: Sport és szolgálat egy fehérvári sportlövő életében

Még javában tart az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong liga, az ICEHL, máris többen kopogtatnak az ajtaján, olyan klubok, amelyek szeretnének a következő idényben a Hydro Fehérvár AV19-et is soraiban tudó mezőny tagja lenni. A négy bebocsátást kérő csapat közül az osztrák Feldkirch csatlakozását nem támogatja a liga vezetősége, ugyanakkor az 1 év után visszatérni szándékozó cseh Znojmo, valamint a négy esztendőnyi kihagyást követően újra csatasorba állni szándékozó szlovén Olimpija Ljubljana, illetve az "első bálos" olasz Val Pusteria felvételének zöld utat ad, abban az esetben, ha a szükséges pénzügyi garanciát és minden más alapfeltételt a megszabott határidőig teljesíteni tudják a kandidálók. A jelenleg 11 csapatos ICEHL a várható létszámemeléssel soha nem látott, népes, 14 klubot felvonultató, általuk hat országot képviselő mezőnnyel futhat neki az ősszel induló új szezonnak.
A fehérvári szurkolóknak igencsak fájó hatos nyeretlenségi széria után jött a Fradi elleni kupasiker, majd a zalaegerszegi győzelem, így joggal hihette mindenki, hogy felébredt a labdarúgó NB I-ben a MOL Fehérvár FC. Az immár ideiglenesen Szalai Tamás által irányított alakulat a stabil és mindenki ellen nyílt, jó focit játszó Paks ellen is vezetett 76 percig két góllal, Petrjak és Zivzivadze találataival, ám ekkor jött a szokásos védelmi rövidzárlat és koncentrációkihagyás, így 2:2 lett a vége. Ez a sokadik olyan meccs, amit már "agyonnyert" a fehérvári egylet, de mégsem szerez 3 pontot. Ezzel újra messze került tőle a 2. hely, mivel a Puskás Akadémia nyert. Hihetetlen az a megbízhatatlanság, instabilitás és mérkőzéseken belül is nagy mértékben hullámzó produkció, dekoncentráltság, amit ez a Vidi mutat ebben a szezonban. Akárhogy is lesz, az április elsején érkező új trénernek, Szabics Imrének lesz dolga bőven.
Néhány jobban sikerült mérkőzés után ismét erőteljesen süllyed a női kézilabda NB I tabellán az Alba FKC. A fehérvári csapat ma 27:24-re kapott ki a megyei rivális Dunaújvárostól, ezzel pedig 11. helyre esett vissza, s már csak hárman vannak mögötte. Nem volt esélytelen a DKKA otthonában Józsa Krisztián együttese, ám ezúttal is éppen annyi hiányzott, mint az elmúlt időszakban több más meccsen is. Egy kicsi szerencse, egy kicsi bátorság és kevesebb remegő kéz, technikai hiba. A folytatásban lehet javítani, legközelebb éppen Vácott vagy a Fradi otthonában. Egyik sem lesz könnyű, sőt, sokkal nehezebb feladat, mint lett volna győzni múlt héten az MTK vagy éppen most a DKKA ellen.
Az alapszakasz kétharmadát tekintve nagyon rendben volt az Alba Fehérvár produkciója a férfi kosárlabda NB I-ben, a hajrához érve viszont kipukkadt a lufi, jönnek a vereségek vereség hátán. Ma éppen a régi rivális Szolnok verte el Forray Gábor együttesét saját csarnokában 85:70-re, úgy, hogy igazából esélye sem volt a fehérvári alakulatnak. Nagy baj ez számára, mert a korábban bombabiztosnak tűnő dobogós pozíciótól egyre jobban távolodik a gárda, s ha nem támad fel a szombati paksi, majd a jövő hétvégi pécsi meccsekre, végül pedig a záró körben a Falco elleni hazai derbire, akkor még az is előfordulhat, hogy a rájátszásba kerülés veszélyben forog. Ehhez persze a jelenlegi nyolcadik Sopronnak bravúros győzelmi sorozat kell amellett, hogy az Alba háromszor még kikapjon, de már eleve az, hogy ez opció lehet, a korábbi jó periódust tekintve, igencsak aggasztó.

1. oldal / 753

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 02:57,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com