Az első találkozón aratott 1-0-ás fehérvári győzelem után három végletekig izgalmas és szoros meccset húzott be - egyet hosszabbításban - a Red Bull Salzburg az EBEL negyeddöntőjében, így az ötödik összecsapáson a kötelező győzelem kényszerével lépett jégre a magyar csapat. A Volán nem remegett meg, újabb szoros ütközetben Caruso és Hartley találataival a ráadásban verte 2-1-re a sokszoros bajnok osztrák gárdát, így vasárnap Salzburgban esélye lesz kiegyenlíteni a 2-3-ra álló párharcot. Akármi is lesz ennek a csatának a vége, a Fehérvár AV19 minden dicséretet megérdemel ezért a szezonért!
A Székesfehérváron tartózkodó kínai női kézilabda-válogatott edzőtábora utolsó meccsén találkozik az Alba FKC-vel a Köfém Sportcsarnokban. A szombaton 16 órakor kezdődő mérkőzésre ingyenes lesz a belépés. A német Jörn-Uwe Lommel által irányított kínaiak 2018 augusztusában ezüstérmet nyertek Jakartában, az Ázsia Játékokon, majd december elején a japán Kumamotóban - az idei világbajnokság színhelyén - harmadik helyezést értek el. Kína szerdán Magyarország B-válogatottjával mérkőzött meg Balatonbogláron, s kapott ki 30-20-ra. A hétközi derbin a fehérvári Pelczéder Orsolya is pályára lépett.
Némi éllel fogalmazott, de tényszerű megállapítás, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 30 évente eljut egy Eb-re vagy vb-re, a köztes évtizedekben pedig megy a folyamatos "etetés" a sportági vezetőktől, hogy nem olyan rossz ez, van fejlődés, s ennek előbb-utóbb eredménye is lesz. A reménykedés így folyamatosan ébren van a honi szurkolókban, csakhogy időről időre mindig jönnek a tétmeccsek, az Eb- vb selejtezők, amelyek során a végén rendszerint hoppon maradunk. Nagyon úgy néz ki, a most kezdődött Eb kvalifikáció során sem a mi aranylábú fiainktól lesz visszhangos a nemzetközi sajtó. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata a nyitókörben a felvidéki Nagyszombat (Trnava) városában simán, 2-0-ra kikapott Szlovákia legjobbjaitól.

Bővebben: Rossi válogatottja zakóval kezdett

Az első negyedben még minden rendben volt, 23-18-ra vezetett az izraeli Holon vendégeként a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup negyeddöntőjének első összecsapásán az Alba. Ezt követően azonban felpörgött a december óta veretlen vendéglátó egylet, s a komoly hazai pályát fújó játékvezetők támogatásával előbb elbizonytalanította, majd megtörte a fehérvári csapatot, így végül 96-63-ra nyert. Az izraeli gárda végig friss volt, mindenütt ott voltak játékosai, ahol a labda (mintha többen lettek volna a pályán), ütöttek, mert üthettek, fogtak, mert foghattak, löktek, mert lökhettek, olyan dolgokat is megengedtek nekik a játékvezetők amiket normális körülmények között nem lehet engedni.

Bővebben: Alba: a végére minden elúszott

Újabb rangos viadalon szerepeltek kiválóan a Varkocs György Box Klub tehetséges ökölvívói. Turós Arnold tanítványai a 11. Szalacska kupán vettek részt Nagyberkiben, ahol a ringbe szálló öt fehérvári sportolóból hárman megnyerték súlycsoportjuk küzdelmeit, de a másik két harcos is éremmel térhetett haza a somogyi megmérettetésről. A győztesek: Németh Zsolt, Major Milán és Lénárt Péter.

Bővebben: Varkocs: öt versenyző, öt érem

1. oldal / 600

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:36,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.