Rendhagyó módon, „börtön roadshow-val” orvosolná a szakmában jelentkező létszámhiányt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Az ismeretterjesztő programsorozat második állomása Székesfehérváron lesz, ahová vándorkiállítással érkezik a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum, ezenkívül interaktív programmal mutatják be a különböző szolgálati ágakat, a szakmai feladatokat és a büntetés-végrehajtás történetét. Az eseményre október 20-án, szombaton kerül sor az Alba Plázában, 10.00 órától.

Bővebben:Roadshow-val toboroz a bv

A Kodolányi Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme ismeretterjesztő programsorozat a magyar történelem legkülönlegesebb időszakait tárgyalja ebben a tanulmányi félévben Évfordulók, sorsfordító századok 1218, 1443, 1568, 1918, 1968 címmel. Október 17-én, szerdán 16.00 órakor kezdődik a következő program, melynek témája: Mátyás és kora, a király személye és az ország irányítása. Az előadást Dr. Horváth Richárd PhD, az MTA BTK Történettudományi Intézet tudományos munkatársa tartja a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében. A belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt!
2018. szeptember 22-én, szombaton kerül megrendezésre a kápolnásnyéki Halász-kastélyban a Szőlészet Ünnepe. A program keretében avatják fel a velencei szobrász-kőfaragó mester, Richter Ferenc legújabb alkotását, a szőlész-emlékoszlopot, amelyet a 10.00 órakor esedékes megnyitó ceremónia keretein belül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, Győrffy Balázs országgyűlési képviselő avat fel. A kastély sorsát közismerten szívén viselő L. Simon László országgyűlési képviselő, a NAK élelmiszeriparért felelős megyei alelnöke köszöntőjét követően kerül sor az esemény egyik fénypontjára, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány és a NAK Fejér megyei szervezete által közösen meghirdetett borverseny ünnepélyes eredményhirdetésére. További részletek a MEGHÍVÓ-ra kattintva.
Július 14-én hatodik alkalommal is megrendezik a Cirkuszok Éjszakáját, amely idén is a balatonlellei elefántfürdetéssel veszi kezdetét. A Kossuth-díjas Richter József kezdeményezésére létrehozott esemény a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásával valósul meg.

Bővebben:Cirkuszok Éjszakája újratöltve

Pizza, hamburger, Hot-Dog… – június 22-24-ig Székesfehérvár behódol a kulináris élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett a Fő utcán előkerülnek az olaszos ízek, a kávékülönlegességek valamint a kézműves borok és sörök is. Az eseményt kulturális programok kísérik majd: koncertek, játszóház, street art és slam poetry…

Bővebben:Streetfood Feszt a Fő utcán

1. oldal / 75

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 13:52,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.