Két népszerű táborra is sor kerül ezekben a napokban, illetve az előttünk álló héten Pátkán: július 22-től 26-ig a református iskolában napközis Hittantáborba várják a 4 és 13 év közötti gyermekeket, míg a Royal Rose Lovardában (Kosuth u. 77.) utolsó idei turnusához érkezik a kézműves táborral egybekötött lovastábor július 29-től augusztus 2-ig, szintén hasonló korosztály számára. A református és a római katolikus egyház összefogásában megvalósuló táborban - egyebek mellett -  strandolnak, kerékpároznak, kirándulnak és biblia foglalkozásokon vesznek részt az ifjoncok, míg a lovastáborban reggel 8-tól 16 óráig felügyelet mellett 2 alkalommal lovagolhatnak és kétszeri étkezést (ebéd, uzsonna) kapnak  a gyerekek. Ebéd után kézműves foglalkozáson fejleszthetik ügyességüket és kreativitásukat a résztvevők.

Bővebben: Hajrában a táborszezon Pátkán

Első alkalommal kerül sor Velencén kifejezetten a jegyeseket, házasodni készülőket megszólító kiemelt eseményre február 16-án. Az I. Velencei Esküvőkorzó és Jegyesek Bálja rengeteg hasznos és ingyenes programmal várja a fiatalokat és kevésbé fiatalokat, azokat, aki szeretnék összekötni életüket, esküvőre készülnek. A rendezvény és az időbeosztás is rendhagyó, hiszen a szervezők alkalmazkodni szeretnének a Múzeumok Éjszakája mintájára életrehívott Esküvők éjszakája kezdeményezéshez, így a programsorozat délutántól a késő esti órákig tart.. Az események Koszti András polgármester megnyitójával kezdődnek 17.00 órakor, majd mint családfő is bemutatkozik Velence első embere. Lesz még majd - többek között - esküvői ruhabemutató és divatshow, párkapcsolati előadás, menyasszonyképző, valamint két zenés fellépő mellett koktélshow is. Részletek a mellékelt plakátra kattintva.
Rendhagyó módon, „börtön roadshow-val” orvosolná a szakmában jelentkező létszámhiányt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Az ismeretterjesztő programsorozat második állomása Székesfehérváron lesz, ahová vándorkiállítással érkezik a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum, ezenkívül interaktív programmal mutatják be a különböző szolgálati ágakat, a szakmai feladatokat és a büntetés-végrehajtás történetét. Az eseményre október 20-án, szombaton kerül sor az Alba Plázában, 10.00 órától.

Bővebben: Roadshow-val toboroz a bv

A Kodolányi Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme ismeretterjesztő programsorozat a magyar történelem legkülönlegesebb időszakait tárgyalja ebben a tanulmányi félévben Évfordulók, sorsfordító századok 1218, 1443, 1568, 1918, 1968 címmel. Október 17-én, szerdán 16.00 órakor kezdődik a következő program, melynek témája: Mátyás és kora, a király személye és az ország irányítása. Az előadást Dr. Horváth Richárd PhD, az MTA BTK Történettudományi Intézet tudományos munkatársa tartja a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében. A belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt!
2018. szeptember 22-én, szombaton kerül megrendezésre a kápolnásnyéki Halász-kastélyban a Szőlészet Ünnepe. A program keretében avatják fel a velencei szobrász-kőfaragó mester, Richter Ferenc legújabb alkotását, a szőlész-emlékoszlopot, amelyet a 10.00 órakor esedékes megnyitó ceremónia keretein belül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, Győrffy Balázs országgyűlési képviselő avat fel. A kastély sorsát közismerten szívén viselő L. Simon László országgyűlési képviselő, a NAK élelmiszeriparért felelős megyei alelnöke köszöntőjét követően kerül sor az esemény egyik fénypontjára, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány és a NAK Fejér megyei szervezete által közösen meghirdetett borverseny ünnepélyes eredményhirdetésére. További részletek a MEGHÍVÓ-ra kattintva.

1. oldal / 75

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. november 22. péntek 21:36,
Cecília napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.