Az előttünk álló hétvégén kerül sor a hagyományos KERT-EXPO-ra Székesfehérváron. A tizenegyedik alkalommal megrendezendő Kertészeti és Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár szombaton és vasárnap 8.00-tól 18.00 óráig (a hivatalos megnyitó szombaton 14.00 órakor lesz) várja a látogatókat a Bregyó Sportcentrumban a szakmai mellett gyermekeknek is szóló programokkal, mini vidámparkkal, állatsimogatóval. A rendezvény jótékony célokat is szolgál; a Velencei és Velencei-tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány mindkét napon tombolával és zsákbamacskával várja az érdeklődőket. A bevételt az alapítvány a rászoruló családok gyermekeinek nyári étkeztetésére, táboroztatására fordítja.

A legfinomabb, népzenei motívumokkal fűszerezett jazz zenét élvezhetik azok, akik ellátogatnak pénteken (április 20.) este A Szabadművelődés Házába (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.). Az EastWing Group ad koncertet a patinás közművelődési intézmény falai között 20 órakor.  Az Eastwing Group a magyar népzenei és jazz-élet kiválóságaiból áll, énekesük az az Agócs Gergely (népi hangszerek, ének), akit a Felszállott a páva vetélkedő zsűrijéből is ismerhetünk. Tizenkét dalt tartalmazó, Betyárvilág című lemezük tavaly jelent meg. A további tagok: Kéri Gábor (gitár), Frankie Látó (hegedű), Megyaszay István (bass) és Mogyoró Kornél (ütőhangszerek). Vendégként ezúttal Kozma Orsi (ének) és Balogh Guszti (ének) csatlakoznak a minőségi programhoz. A belépő 1000 forint. 

170 éves évfordulóját ünnepeljük az 1848-49-es forradalom és szabadságharcnak. Székesfehérváron hagyományosan a közterek szobrainál, emléktábláinál iskolák megemlékezéseivel és koszorúzással kezdődnek a nemzeti ünnep programjai március 14-én, szerdán délelőtt. Március 15-én a város közössége 10.15 órától, majd 15 órakor is részese lehet a 300 fiatallal megvalósuló kreatív utcaszínházi előadásnak. A nap rendezvényei között huszártábor, József-napi vásár, verses flashmob, tüzér- és hangszerbemutató várja a családokat, az ünneplő közönséget.

Bővebben: Március 15: Utcaszínház, flashmob

Kiss Attila és Hudoba György kvantum-összefonódásról szóló szerdai előadása után a jövő héten folytatódik Székesfehérváron A Szabadművelődés Háza csillagászattal kapcsolatos programsorozata. Március 12-én, hétfőn 18.00 órától Nagy Rezső tart előadást. A Székesfehérvár 2018-as barokk évéhez kapcsolódó esemény címe: Már a barokk korban kiderült, hogyan mozognak a bolygók. Március 27-én, kedden 17.30 órától Bérczi Szaniszló várja az ismeretterjesztő programra a résztvevőket. Előadásának címe: Holdkőzetek-  földi iparok. A rendezvényekre ingyenes a belépés. A Szabadművelődés Háza szeretettel várja az érdeklődőket!

2018-ban is folytatódik a Játék Szalon ismeretterjesztő sorozat a Hetedhét Játékmúzeumban. Az idei első előadást Hermann Zoltán, a Károli Gáspár Református Egyetem irodalomtörténésze tartja 2018. március 2-án, pénteken 16.30 órai kezdettel a játékmúzeum Réber-termében. Az előadó a családi konfliktus-típusokat, a gyerekek családi helyzetének egykorú változásait követve mutatja be a mesegyűjteményt. Választ ad arra a kérdésre is, hogy a mesék manapság divatos pszichoterápiás értelmezésének hol vannak a mesefilológia, a mesemondás történeti vizsgálata által kijelölt határai. A sorozat előadásaira ingyenes a belépés. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a polgári szalonok teadélutáni hangulatával.

Bővebben: Grimm-mesék a Játék Szalonban

1. oldal / 73

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. május 26. szombat 02:33,
Fülöp és Evelin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.