Évek óta működik Pátkán a régió egyik legkedveltebb lovardája, a Royal Rose, amelyben szinte egész évben fogadják a lovagolni vágyókat, kicsiket, nagyobbacskákat egyaránt. Az idei szezon február elsején indul majd a Kosuth u. 77. szám alatt található komplexumban, amelyben a - mindenféle méretű - derék négylábúak mellett számos más állattal is találkozhatnak a vendégek. A pátkai létesítmény az egész családnak, főképp a gyerekeknek nagy élmény. Bejelentkezni már most lehet a 06 70 433 74 77-es telafonszámon. További infók a lovardáról és a lovaglási lehetőségekről: www.royalrose.hu, www.facebook.com/royalroselovarda
Az Állatok Karácsonya a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának hagyományos ünnepi rendezvénye. Az idei program december 13-án, pénteken 14.00 órakor kezdődik, ahova szeretettel várják az állatbarátokat, az önkénteseket és a támogatókat egyaránt. Az Állatok Karácsonyán ünnepi műsort adnak a Gyermektagozat tagjai, megérkezik a Mikulás, lesz közös karácsonyfa-díszítés, majd a látogatók bejárhatják a menhelyet, és megismerhetik a gondozott kutyákat, cicákat. Az Állatotthon nagy örömmel és köszönettel fogadja az adományokat, nemcsak karácsonykor, hanem egész évben. Lehet vinni kölyök és felnőtt tápokat, konzerveket, erős nyakörveket, pórázokat, állatgyógyászati vitaminokat, tisztítószereket és meleg, puha takarókat, szőnyegeket, ruhákat. A Takarodó út 5. szám alatti menhely a hét minden napján 14.00 és 16.30 óra között várja az adományozókat, az örökbefogadó gazdikat és minden kedves látogatót!
Gondos előkészületek után december elsején megkezdődtek az adventi programok Székesfehérváron. A karácsonyt felvezető időszak első gyertyagyújtására már november utolsó napján sor került a Vízivárosi Advent keretein belül, illetve a Püspöki Palota Adventi Udvarán a hagyományos egyházi események kezdéseként. Utóbbin Spányi Antal megyéspüspök főszereplésével az első gyertyagyújtás mellett megáldották a családok adventi koszorúját és gyertyáját, illetve a jelenlévők megtekinthették az egyházmegye iskoláinak és óvodáinak műsorait is. Új helyszín idén a Rác utcai Kézművesek Háza, ahol az „Advent a Rác utcában” elnevezésű eseménysorozat első napján karácsonyfa-díszítő és ajándékkészítő kézműves foglalkozásokkal, mézeskalács sütéssel, díszítéssel, kézműves tárgyak vásárával várták az érdeklődőket.

Bővebben: Felgyúltak a fények a Belvárosban

Már csak néhány nap, és kezdődik a Fehérvári Advent idei rendezvénysorozata. Székesfehérvár az ország egyik leghangulatosabb karácsonyi vásárával, fényjátékokkal, a hétvégéken ismert és kedvelt énekesek, zenekarok, kórusok koncertjeivel várja a városlakókat, a távolabbról érkező vendégeket. Az első vasárnapon a Kisangyalok kara, hétköznapokon kisiskolások, ovisok lépnek fel a Városház téren, idén is lesz manókereső játék, megújul a város közös adventi naptára. Kinyílik a Püspöki palota kapuja is: az Adventi udvarban jótékonysági és kézműves vásárt tartanak, szombatonként a gyertyagyújtás idején gyerekműsorok segítenek az ünnepre hangolódni. A programokról és azok üzenetéről a Püspöki Palotában tartottak sajtótájékoztatót.

Bővebben: Advent, angyalok, Joulupukki

Két népszerű táborra is sor kerül ezekben a napokban, illetve az előttünk álló héten Pátkán: július 22-től 26-ig a református iskolában napközis Hittantáborba várják a 4 és 13 év közötti gyermekeket, míg a Royal Rose Lovardában (Kosuth u. 77.) utolsó idei turnusához érkezik a kézműves táborral egybekötött lovastábor július 29-től augusztus 2-ig, szintén hasonló korosztály számára. A református és a római katolikus egyház összefogásában megvalósuló táborban - egyebek mellett -  strandolnak, kerékpároznak, kirándulnak és biblia foglalkozásokon vesznek részt az ifjoncok, míg a lovastáborban reggel 8-tól 16 óráig felügyelet mellett 2 alkalommal lovagolhatnak és kétszeri étkezést (ebéd, uzsonna) kapnak  a gyerekek. Ebéd után kézműves foglalkozáson fejleszthetik ügyességüket és kreativitásukat a résztvevők.

Bővebben: Hajrában a táborszezon Pátkán

1. oldal / 76

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. január 22. szerda 20:49,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com