Nincs új a fa alatt! – avagy téli ünnepek zöldebben címmel november 12-én, csütörtökön 18 órától online konferenciát szervez a Ki? - Ti & Mi a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökséggel közösen. Az webináriumhoz olyanok csatlakozását várják, akik szeretnék tudni, hogy hogyan tudják környezettudatosabbá tenni a téli ünnepek időszakát.

Bővebben: Nincs új a fa alatt!

Az első két sikeres rendezvény után 2021. február 6-án kerül megrendezésre a III. Velencei Esküvőkorzó. Az ötletgazda-társszervező Igari Balázs (Vörösmarti Dorinával együtt igazgatják az esemény dolgait) elmondta, hogy a házasodni készülők számára sok hasznos ötletet, információt - és nem utolsó sorban inspirációt - adó, ingyenesen látogatható esemény programfolyamának gerince már öszeállt. A helyszín a korábbiakhoz hasonlóan a Velence Korzó lesz, mint ahogy a szakmai közreműködők is a megszokott módon az ország legjobbjai közül kerülnek ki. Eldőlt, hogy a fő ceremóniamester személye sem változik, Varga Balázs színész lesz az események "showman"-je. A mindig népszerű zenei pluszt fellépésével 2021-ben Pál Dénes adja, aki 2013-ban volt az ország hangja, miután megnyerte a The Voice hazai verzióját. Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk a III. Velencei Esküvőkorzóval kapcsolatban.
Kastélyok, autók, harci járművek, hajók és repülők láthatóak többek között az idei Székesfehérvári Makett Show szombati eseményén. A bemutatókkal, börzével és állatvédelmi programmal színesített eseménynek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont szeptember 26-án 9 és 18 óra között. A Székesfehérvári Makett Show-n láthatjuk többek között Szűcs Pál kastélymakett-építő mester munkáit, bemutatkoznak a különféle klubok, lesz makettbörze, látványmakettezés is. Az eseményt összekapcsolják egy állatvédelmi programmal: bemutatkozik a Cocker Rocker Spániel Fajtamentő Egyesület, lesz kutyasimogató, örökbefogadási lehetőséggel és adománygyűjtéssel. (ÖKK, a fotó illusztráció)
Nagy reménnyel, ajándék hangversennyel, ősbemutatókkal, különleges, eddig nem látott produkciókkal - az egészségügyi és biztonsági előírásokat betartva - készül a jubileumi 10. évadra a Vox Mirabilis Kamarakórus. A 2020/2021-es hangversenyévad első koncertje, október 3-án, szombaton lesz a Jézus Szíve templomban. „A zene olyan örömöt okoz, amelyet az emberi természet nem nélkülözhet.” – Confucius gondolatát osztva készül az idei koncertévadra a Vox Mirabilis Kamarakórus. A 10. évadban ajándék hangversennyel, ősbemutatókkal, különleges, eddig nem látott produkciókkal lepik meg közönségüket.

Bővebben: Különleges műsorral készül a Vox Mirabilis Kamarakórus

Érik a kökény: a hétvégi Herbarius túra Lencsés Rita gyógynövényszakértővel és a nyárvégi, koraőszi termés ígéretes programjával várja az érdeklődőket, ezúttal a pátkai víztározónál. „A kökény rengeteg vitamint tartalmaz, amivel feltölthetjük a szervezetünket, és erősíthetjük az immunrendszerünket!” – invitál a túravezető. A termésből készült lekvár például hasmenés ellen alkalmazható, de torokfájásra és szájüregi gyulladások kezelésére is használják, akár a bogyó levét is. A lekvárnak, szörpnek való kökény mellett még többféle gyógynövényt is gyűjthetünk, ezért az edények mellett célszerű vágóeszközzel és papírzacskókkal, kosárral készülni a programra.

Bővebben: "Kökénytúra" lesz Pátkán vasárnap

1. oldal / 79

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 02:30,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com