Jövő szombaton, január 27-én rendezik meg az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált a hagyományos helyszínen, a Jancsárkert termelői és biopiac területén, fűtött nagysátorban. Több mint kétezer látogatóra számítanak, akiket egész nap hangulatos muzsikaszóval, fellépők műsoraival szórakoztatnak. A csarnokban nyitva áll a heti termelői és biopiac, de lesz Gasztro utca is a csarnok és a sátor között, valamint a sátor előtt. A kistermelők, őstermelők és vendéglátósok disznótoros ételek, kézműves élelmiszereik és ajándékok gazdag választékával várják a látogatókat.

Bővebben: Ismét töltik majd a kolbászokat

2018-ban is folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon programsorozata Székesfehérváron, a Zsolt utcai Közösségi Házban. Az év első rendezvénye jövő csütörtökön 18 órakor a doni csatának állít méltó emléket Dr. Szabó József János dokumentumjátékának előadásával. A „…nyugtasson a Donnak zúgása” című produkció Meleg Vilmos és Molnár Julianna, a Nagyváradi Szigligeti Színház művészei és a dabasi Áldos Színpad tagjainak előadásában hangzik el. A program ingyenesen látogatható, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kilencedik alkalommal várja vendégeit hétvégén Székesfehérváron a Szent Mihály-napi Sokadalom. A hagyományos városrészi program szeptember 30-án, szombaton 15.00 órakor kezdődik a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A műsorban szerephez jutnak a helyi óvodások, iskolások, lesz tánc, hagyományőrzés, majd este 8-tól a Karthago zenekar koncertje zárja a napot. Az ünnepi délután a köszöntőkkel startol, műsort ad a helyi iskola és óvoda, fellép az Apacuka zenekar, a Felicita Táncegyüttes, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje, Bokányi Zsolt és Grasics Anita. Lesz brazil szamba show, tűzzsonglőr produkció, és 20.00 órától a Karthago együttes ad élő koncertet. A műsorvezető idén is Németh Gábor lesz, a program 22 óráig tart.

Különleges időutazásban van részük azoknak, akik a Koronázási Ünnepi Játékok idején ellátogatnak Székesfehérvár Belvárosába. Érdekes, színes, interaktív programhelyszínek közül válogathatunk, a Városház téren a középkori piac és középkori városi élet elevenedett meg a Szabad Színház életképeivel. Piaci perpatvaroknak és vásári jeleneteknek is szemtanúi lehetünk. A pergő nyelvű kofák, ravasz kalmárok és korhely komédiások hamisítatlan középkori hangulatot varázsolnak Fehérvár utcáira. A hangulatot a Jancsárkert árusai és kézművesek teszik teljessé, a járókelők pedig korabeli mesterségeket és attrakciókat is kipróbálhattak.

Bővebben: Piaci perpatvar a Belvárosban

Az előttünk álló hétvégén gazdag kínálattal vár mindenkit a Királyi Napok programsorozata. A hagyományos székesfehérvári eseményen lesz tudományos konferencia, népművészeti fesztivál, kiállítás, komoly-és könnyűzenei fesztivál, s újra megnyitják a királyi csontokat őrző Osszáriumot is a Nemzeti Emlékhelyen. A legrégebbi "királyi" program, a Nemzetközi Néptáncfesztívál vasárnap veszi kezdetét.

Bővebben: A hétvégén újra Királyi Napok

1. oldal / 72

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. január 22. hétfő 06:53,
Vince és Artúr napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.