Kőkemény magyar forintban számolva sok milliárdot, dollárban mérve százmilliókat fizetne a Facebook a nagy lemezkiadóknak és a zeneipar más képviselőinek, hogy jogtiszták legyenek a felhasználók által feltöltött videókban található zenék. A hírek szerint a zenei jogok tulajdonosaival már hónapok óta egyeztet a világ legnépszerűbb közösségi oldalát működtető cég. A megbeszélésekről a Bloomberg számolt be, a hírügynökség szerint jelenleg a törvények szerint a jogtulajdonosoknak arra kell kérniük a Facebookot, hogy távolítsa el azokat a videókat, amelyekben jogvédett zenék találhatók.

A hírügynökség meg nem nevezett forrásai arról számoltak be, hogy a közösségi oldalt működtető cég egy olyan rendszer kidolgozását ígérte meg, ami azonosítja és jelöléssel látja el azokat a zenei tartalmakat, amelyek megsértik a szerzői jogokat. Ez a folyamat azonban akár két évet is igénybe vehet, ami mindkét fél számára túl hosszú idő. Éppen ezért törekszik arra a Facebook, hogy olyan megoldást találjon, ami mind a felhasználóinak, mind a partnereknek, mind a hirdetőknek megfelel.

Arról, hogy pontosan milyen formában és mennyit fizetne a zenékért a Facebook, egyelőre nem írt semmit a Bloomberg. Az tény, hogy a videós részleg egyre fontosabb a közösségi oldal számára, és egyértelműen a YouTube babérjaira törnek, amit jól jeleznek az olyan kezdeményezések is, mint a most indult Watch.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 25. szombat 12:54,
Orbán napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.