2018-ban is megrendezésre kerül a Bársony István Nemzetközi Ifjúsági Prózamondó Verseny. A több helyszínen lebonyolítandó megmérettetésre általános és középiskolás diákok jelentkezhetnek október 23-ig a Bársony István Alapítvány címén (8051 Sárkeresztes Bársony István Emlékpark). A jelentkezők Bársony István mellett Fekete István és Gárdonyi Géza írásaiból választhatnak. Maximum öt perces novellarészlet elmondása a feladat. Sárkeresztesre a székesfehérvári és Fejér megyei diákok mellett Komárom, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékből várják a jelentkezéseket.
 
„Látni, megérteni, hallani, érezni, élvezni a természetet; ez az életem programja mindvégig”

Felhívás - Bársony István Nemzetközi Ifjúsági Prózamondó Verseny

A verseny célja: A természetpróza népszerűsítése, a természet megszerettetése,védelme.

Az általános és középiskolák tanulói részére két kategóriában kiírt vetélkedő; Bársony István, Fekete István és Gárdonyi Géza írásaiból választhat a jelentkező. Maximum öt perces novellarészlet elmondása a feladat. Felolvasás kerülendő!

Bársony István 1855. november 15-én született, a vetélkedő több helyszínen, közel azonos időpontban (Sárkeresztesen november 15-én, csütörtök 10 óra) kerül lebonyolításra. Szakértő zsűri és értékes díjak várják a résztvevőket és a felkészítő tanárokat is. Minden felkészítő tanár ajándékba kapja az új Bársony István albumot. A versenyzők által nyerhető díjak között családi belépők a Pákozdi Arborétumba, a Pákozdi Katonai emlékparkba, értékes könyvek, 2019-es falinaptárak és poszterek is szerepelnek. A felkért helyszínek: Sárkeresztes, Csongrád, Keszthely, Szeged, Hatvan; Rimaszombat, Tápiószele és Bécs. A vetélkedőről minden helyszínen video felvétel készül, s az országos szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 12 fellépő szerepel majd a helyszínek rövid bemutatása mellett azon a kisfilmen, amely vetítésre kerül 2019 februárjában Budapesten a FEHOVA (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállításon, illetve visszakapja minden résztvevő iskola, de kiajánljuk a TV csatornáknak is. A Magyar Széppróza Napja február végén van, ez jó alkalom lehet a film bemutatására az iskolákban is. Minden szereplőt arra kérünk, hogy a nevezési lap mellé egy szülői engedélyt is küldjön; hozzájárulást a felvétel elkészítéséhez. Sárkeresztesre elsősorban négy megye (Fejér, Komárom, Veszprém, Győr-Moson-Sopron) diákjait várjuk. Nevezni az alábbi címen lehet: Bársony István Alapítvány 8051 Sárkeresztes Bársony István Emlékpark. Kérjük a fellépő nevét, életkorát, elérhetőségeit; a mű szerzőjét és címét is közöljék. Sárkeresztesen, az író szülőfalujában a Kultúrházban leszünk, az eredményhirdetés után meleg ebéddel vendégeljük meg a fellépőket és kísérő tanáraikat. Jelentkezési határidő: 2018. október 23. A további helyszínekre jelentkezés részleteiről a helyi szervezők saját területeiken további részletes információkkal szolgálnak a későbbiekben, de részletes tájékoztatást adunk honlapunkon: a www.barsonyistvanalapitvany.hu oldalain is.

Védnökeink: Vörösmarty Irodalmi Társaság; Krajczáros Alapítvány; Tarsoly Ifjúságért Egyesület; Vadászati Kulturális Egyesület; Vadex Zrt; Sárkeresztes Önkormányzata; Sárkeresztesért Egyesület; Bársony István Ált. Iskola; Honvédség és Társadalom Baráti Kör; Nimród, a Magyar Vadászlap; Fejér Megyei Hírlap szerkesztősége; Fehérvár Televízió.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket és kísérőiket.

Bársony István Alapítvány 8051 Sárkeresztes Bársony István Emlékpark

További elérhetőségeink: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; 06 20 9276900;

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 26. kedd 19:26,
Emánuel napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.