"Látni és láttatni" címmel nyílt kiállítás június 28-án Székesfehérváron, A Szabadművelődés Házában. A július 29-ig látogatható tárlaton az íróként és meseíróként is igen termékeny Mary T. Csajághy (Kroll Imréné, Csajághy Mária) író, meseíró és amatőr festő, valamint a magát csak "hobbifestőként" tituláló Káldy Imre alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.
 
A képeket a megnyitón Mészáros Nelli festőművész ajánlotta a közönség figyelmébe. Ő az akinek munkássága mindkét alkotó számára példát és inspirációt jelent. A megnyitón közreműködött a Cseh Tamás stílusát kiválóan felelevenítő Major Zoltán (gitár, ének) és a Németh László Általános Iskola 2. osztályos tanulója, a 8 éves Mátay Korina, aki a "Mi újság" című délvidéki népmesét adta elő, amellyel az idén megvédte címét a megyei mesemondó versenyen.
 
A két főszereplő pályájának érdekessége, hogy mindketten nyugdíjasként kezdtek komolyabban foglalkozni a művészetekkel. 2017. júliusában volt már sikeres közös kiállításuk az ASZMH-ban, ennek folytatása a mostani tárlat a Fürdő sor 3. szám alatt található intézményben (a Csónakázó-tónál, közismert nevén a Vidámparki-tónál).

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:50,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.