Véget ért a VI. Fehérvári Versünnep elődöntője, egyúttal az is kiderült, hogy kik azok a tehetséges versmondó fiatalok, akik a rendezvény április 12-i döntőjén felállhatnak majd a pódiumra, és összemérhetik tudásukat. A mezőny nagyon erős volt, szombaton délelőtt a Szent István Művelődési Házban harminc fiatal versmondó diák részvételével rendezték meg az elődöntőt. A diákok 12 oktatási intézményből érkeztek a megmérettetésre.

„Ha visszaemlékezünk, akkor nagyon sok tehetséges fiatallal találkoztunk az elmúlt években, akik bebizonyították, hogy az ő generációjuk is szereti a verseket, a magyar kultúrát és hitet tesznek ezért a nyilvánosság előtt is. Ügyesek, tehetségesek és bátrak a versmondó fiatalok. Nekünk felnőtteknek pedig a lehetőséget kell megteremtenünk, hogy kibontakozhassanak.” – mondta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az eseményen jelen volt Mészáros Attila alpolgármester, Hagymásy András a főszervező Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója és Gombó Viola Lotti a IV. Fehérvári Versünnep győztese is.

Kubik Anna, a zsűri elnöke összegzésében kiemelte: „Nagyon erős volt a mezőny, rengeteg tehetséges versmondót ismerhettünk meg, zsűri társaimmal úgy döntöttünk, hogy tizenkét fiatalt jutattunk tovább.” A zsűri döntése alapján az április 12-i döntőbe jutott: Börcsök Olivér Benjamin, Hajdú Sobor Csaba, Jónás Olivér, Kurucz Flóra, Marth Fruzsina, Marton Dávid, Mihályi Szidónia Renáta, Strasszer Domokos, Szabó Diána, Szigethy Norbert, Tőke Zsófia, Vas Réka

A Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve szervezte meg a Fehérvári Versünnepet az idei évben is. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester. A nagy múltú verseny a város és a térség egyik jelentős tehetséggondozó, értékközvetítő programja.

A rendezvénnyel kapcsolatban minden fontos információt megtalálhatnak a www.versunnep.hu honlapon.

(ÖKK)