Ismét remekül sikerült a Fejér Megyei Diáknapok rendezvénysorozata, amelynek újra Székesfehérvár volt a házigazdája. A hagyományoknak megfelelően a leghangulatosabb produkciókat bemutató gálaműsorral zárult háromnapos, mintegy félezer előadást felvonultató esemény, amelyen 12 kategóriában minősítették a megye legtehetségesebb fiataljait. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház színültig megtelt színháztermében tizenhárom plusz egy produkciónak tapsolt a közönség. Fellépett a Teleki Blanka Gimnázium Fiúkara, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Vegyeskara, a The Crowd és a Vasvári Diákszínpad.
 
Verset mondott Ferenczy-Nagy Boglárka, Kiss Viktória és Roa-Zamora Dorothy Carmen. Könnyűzenei kategóriában Balla Benedek és Matern Vanda álltak mikrofon elé. A népdal-népzene-néptánc kategóriát Marton János Márton, illetve a Nefelejcs képviselték, zenéltek még a Fafúvosok. A gálát a Sótájm kategóriában indult Halasi Dávid tánca után egy ráadásprodukció zárta. A Vasvári Diákszínpad Gesztus csoportja Dés László: Mi vagyunk a Grund című számával lépett színpadra, nem mindennapi formában, ugyanis a produkció alatt a csapat jelnyelven is előadta a dalt, melynek utolsó versszakához a gála összes fellépője csatlakozott.
 
A gálaműsoron a Diáknapok résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy mindig nagy öröm, amikor Székesfehérvár adhat otthont a nagy népszerűségnek örvendő kulturális diákrendezvénynek. Hozzétette, hogy idén is sikeres napokon vannak túl, ahol közel ezer tehetséges megyei diák mutathatta meg magát. Az eredményhirdetésen a Fesztiváldíjat a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI képviselői vehették át, akik a Tópartival együtt, díjuk mellé egy-egy Diáknapok logóval ellátott kanapéval is gazdagodtak. Díjazták még a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI-t, a Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumot, valamint a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumot. Gazdára talált Viola, a Fejér Megyei Diáknapok kabalaállata is, akit a fesztivál Közönségdíjasai, a The Crowd lányai vihettek haza.
 
(Fotó: ÖKK / Simon Erika)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. július 17. szerda 07:16,
Endre és Elek napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.