Születésének 140. évfordulóján egy Bory Jenőről készült dombormű került ki vasárnap a Halász-kastély kerítésére. Két éve született meg annak a küldetésnek az ötlete, hogy egy emlékfalon kapjanak helyet Fejér megye jeles személyiségei. Vasárnap L. Simon László országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, dr. Kazai Viktor, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Pintér Balázs szobrászművész a Bory-család képviselőinek jelenlétében avatták fel a Mesterről készült alkotást.

Bővebben: Bory dombormű Kápolnásnyéken

November 3-án ismét a székesfehérvári Vörösmarty Színházban vendégszerepelt a Nagyváradi Szigligeti Színház Társulata. A két intézmény között évek óta tartó jó partneri együttműködés jegyében a nagyváradi teátrum ezúttal Novák Eszter Jászai-díjas rendező, az együttes művészeti vezetője által rendezett, a közönség és a szakma körében egyaránt nagy sikernek örvendő A mizantróppal érkezett a királyi városba. A remek produkció méltán aratott vastapsot a fehérvári előadás végén is.

Bővebben: A mizantrópnak tapsoltak

Ahogy az már az elmúlt években hagyománnyá vált, idén is középiskolás diákok előadásában elevenedtek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc helyi eseményei Székesfehérvár Belvárosában. Nemzeti ünnepünkön ezúttal a Széchenyi Szakgimnázium diákjai voltak a Kőnél keményebbek című, dr. Matuz János rendezte színpadi produkció főszereplői, akik karaktereiket teljes átéléssel alakítva mutatták be, hogyan teremtettek csodát ’56-ban a Videoton elődje, a Vadásztölténygyár fiataljai. Az előadást a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián, valamint Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András beszéde vezette fel.

Bővebben: '56 szelleme: Kőnél keményebbek

A székesfehérvári Vörösmarty Színház galériájában "Fények, Színek, Érzések"  elnevezéssel nyílik kiállítás október 5-én, szombaton, 18 órakor. Németh Mariann és Burián Kriszián közös tárlatát - amely igen változatosnak és színesnek ígérkezik - Kerkay Rita színművész ajánlja majd a jelenlévők figyelmébe. Burián Kriszián szobrászűvész szavait idézve: " Az emberekkel létesített mindennapi kapcsolataim, lélekben építik az életemet, ez által az alkotói folyamatot is viszik előre. Az alkotásaim, számos művészeti irányzatot képviselnek, de a legfőbb vonal, amin mozognak az a játékosság, variálhatóság, átalakíthatóság. Fontos szempont számomra a néző bevonása, a kiállított munka formai és vizuális megjelenéséhez. A gondolat kialakulásánál nagy szerepet játszik nálam a körülöttem levő világ folyamatos analizálása." 

Bővebben: Fények, színek, érzések

2018. tavaszán indult Székesfehérváron egy remek kezdeményezés, melynek nagykövete Vecsei H. Miklós dr. Cser-Palkovics András polgármestertől kért segítséget a megvalósításhoz. A városvezető ennek folyományaként néhány hónapja Instagram-oldalán kért ötleteket a fiataloktól egy POKET-automata elhelyezésére, amely végül a Vörösmarty Színházzal szembeni területre került, ahol remélhetőleg sokan megállnak majd néhány percre, és választanak olvasnivalót maguknak a zsebkönyvkínálatból.

Bővebben: Kis könyv, nagy tudás - automatából

1. oldal / 67

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 09:24,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.