Néma, esti perc.
Korai éjszaka.
Csend, béke, lágy szellő.
Lombhullató ősz szava.

Csillagok sehol,
Ám világos az éj.
Ezüstként csillan a hold.
Ragyog, szóródik a fény.

Nem félelmetes,
inkább nyugodt a táj.
Sötét lampion leng.
A holnapi fényre vár…

Aludnod kéne, mégsem indulsz.
Némán állsz. Boldog vagy. Élvezed.
A percet, törődést, éjszakát.
A boldogságot. A szeretetet.

Ady Endre, József Attila, Petőfi Sándor, Szép Ernő, Radnóti Miklós és Wass Albert versei, megzenésített versek, valamint a Tolcsvay Trió legismertebb dalai hallhatók majd Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla „Szép szerelmem, Magyarország” pódiumestjén január 21-én, kedden az Öreghegyi Közösségi Házban. A hagyományokhoz hűen a Magyar Kultúra Napja székesfehérvári ünnepi programjai a Fanta-villában kezdődnek az ünnep előestéjén 16 órától. A színpadi produkciót követően 18 órakor nyílik Szakál Antal, Szakál Györgyi és Horváth Barbara Henrietta kiállítása. A tárlatot megnyitja Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. Közreműködik Varga Lajosné. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
Új darab bemutatójával kezdte az új évet a Vörösmarty Színház. A Pelikán Fészekben Ljudmilla Ulickaja világhírű regényéből, az Odaadó hívetek, Surik-ból készült színpadi adaptációt ezúttal a fehérvári teátrum fiatal színművésze, Kerkay Rita álmodta színpadra, megmutatva rendezői tehetségét is. Az öt fővel (valójában jóval több szereplővel) gombolyított történet a fiatal, jóképű Surik jellemfejlődésén utaztatja keresztül a közönséget.

Bővebben: Odaadó hívetek, Surik

Jézus Krisztus születésére emlékezik karácsonykor a keresztény világ, a nem keresztények pedig a szeretet ünnepét ülik meg ezekben a napokban. A karácsonyt, amelynek latin neve Nativitatis Domini, Natalis Domini (Az Úr születése), a nyugati kereszténység december 25-én, a keleti január 7-én tartja. Ez a kereszténységnek húsvét mellett teológiailag a második legnagyobb, gyakorlatilag viszont a legjelentősebb, legelterjedtebb ünnepe, egyben világszerte a szeretet, az öröm, a békesség, a család, az otthon ünnepe.

Bővebben: A karácsony története

„Erdélyországi kulturális barangolás Rákóczi nyomában”

HAT-19-01-0004

CsigadombA BGA Zrt. Határtalanul! tanulmányi kirándulás hetedikeseknek pályázata segítségével ismét Erdélyországba látogathatott a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI egy csoportja, a 7.b osztály tanulói és kísérőik. 30 diák és 4 felnőtt utazhatott október 7-12-ig e nyertes pályázat segítségével, hogy természeti és kulturális kincseket fedezhessen fel Székelyföldön, kiemelten Oroszhegy településen és környékén.
Az utazást a diákok élménybeszámolója alapján mutatjuk be.

Bővebben: Erdélyországi kulturális barangolás Rákóczi nyomában

1. oldal / 68

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. február 23. vasárnap 09:14,
Alfréd napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com