Üdvözlő koncet, hagyományőrző bemutatók, tárlat- és idegenvezetés, játékos ismeretterjesztő foglalkozások, óriás társasjáték, s további tartalmas programok – május 12-én, szombaton a Nemzeti Emlékhelyek Napján Székesfehérváron is kinyílik a Romkert kapuja, hogy minél többen megismerjék az egykori koronázótemplom történetét.

Bővebben: Fókuszban a Nemzeti Emlékhelyek

A világhírű japán író, Murakami Haruki Kafka a tengerparton című World Fantasy-díjas regényéből Frank Galati készített csodálatos színpadi adaptációt. A darab európai ősbemutatóját Keszthelyi Kinga és Perczel Enikő fordításában, Szikora János rendezésében április 7-én láthatja a Vörösmarty Színház közönsége, majd április 8., 10., 11. és 17-én, valamint május 5., 6., 10., 29. és 31-én (kétszer is)  - egy kivételtől eltekintve 19.00 órakor -  újabb előadásokra kerül sor a székesfehérvári teátrumban. A darabban Szemző Tibor zenei alkotásaiból hangzanak el részletek.

Bővebben: Európai ősbemutató a színházban

Emlékesttel tisztelegnek kedden (április 3.) Székesfehérváron a februárban elhunyt Kallós Zoltán Kossuth-nagydíjas erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő előtt. A Nemzet Művészéhez méltó népzenés, néptáncos esemény 18.00 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István termében. A műsorban olyan muzsikusok és táncosok szerepelnek, aki megye- és országszerte, illetve külföldön méltó módon képviselték eddig és képviselik a jövőben is Kallós Zoltán által ránk hagyományozott közös örökségünket, és alázattal, tisztelettel adják tovább éppúgy, ahogy azt a Mester is tette.

Bővebben: Kallós Zoltán emlékest Fehérváron

Székesfehérváron, a Hiemer Házban található Hetedhét Játékmúzeumban rendezték meg általános iskolások számára a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár által 17. alkalommal kiírt Óperenciás Mesemondó Verseny döntőjét. A fináléba a három korcsoportban összesen 13 kis mesélő jutott be, akik nagyon érett, kiváló produkciókat adtak elő, alaposan megnehezítve a három fős zsűri (Benkő Andrea rádiós szerkesztő, Nagy Judit, a Szabad Színház vezetője és Vakler Lajos televíziós szerkesztő) dolgát. A legkisebbeknél címvédés történt, a Németh László Általános Iskola 2/d osztályos tanulója, Mátay Korina 2017 után 2018-ban is a legjobbnak bizonyult.

Bővebben: Meséltek az Óperencián innen

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet 9-13. évfolyamos fiatalok számára. Az irodalomkedvelő diákok március 5-ig jelentkezhetnek a tehetségkutató versenyre, a zsűri elnöke ismét Kubik Anna színművész lesz. A részleteket sajtótájékoztatón ismertette Spányi Antal megyés püspök, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója.

Bővebben: Versünnep lesz újra Fehérváron

1. oldal / 58

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

VelcompGarage mini

KNyKK logo

Velence logó

2018. május 26. szombat 02:33,
Fülöp és Evelin napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.