Évadzáró társulati ülést tartott a Vörösmarty Színház június 15-én, amelyen Szikora János igazgató értékelte a 2018/2019-as évadot, kiemelve a színháztörténeti pillanatokat. Az egyik ilyen volt, mikor a Perelj, Uram! előadásának végén a csákberényi reformátust lelkészt megtestesítő Gáspár Sándor öltözőjébe Szikszai János egyik leszármazottja kopogtatott be. A másik, az idei évadot meghatározó, grandiózus vállalkozás, Az ember tragédiájának a színre vitele volt 4 rendezővel és a teljes társulat bevonásával.

Bővebben: Évadot zártak a fehérvári színészek

Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói számára írja ki évről évre az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat. Az idén a lehető legjobb helyre került a "kiváló tehetségfejlesztő" kategória elismerése: Nagy Judit, a Prikulics gyermekcsoportot is működtető Szabad Színház és a Szín-Tér Egyesület vezetője az indoklás szerint "kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetségfejlesztő munkája" elismeréseképpen részesült a rangos díjban. A színjátszásban, oktatásban és a média területén is jelentős tapasztalatokkal rendelkező szakember fáradhatatlanul szervezi a Szabad Színház munkáját, ezen belül pedig jó érzékkel választja ki a tehetségeket a társulat gyermekcsoportjában.

Bővebben: Bonis Bona-díj Nagy Juditak

A Vörösmarty Társaság termében tartotta soros ülését június 6-án a Fehérvári Szenátus. Az összejövetelen a tanácsadó testület összefoglalást kapott az elmúlt kilenc esztendő történetéről: a rendezvényekről, a könyvkiadásról, a konferenciákról. Bobory Zoltán költő, az egyesület elnöke bemutatta az újjáalakult öt tagú vezetőséget, beszámolt a társaság által kiadott kötetekről, illetve a negyedévente megjelenő VÁR című folyóiratról. Az eseményen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Bővebben: Szenátus a Vörösmarty Társaságnál

Tizenegy senior táncegyüttes mutatkozott be június elsején Székesfehérváron, a Művészetek Háza színpadán. A 70 éve megalakult házigazda Alba Regia Táncegyüttes második alkalommal rendezte meg a II. Fehérvári Senior Találkozót (FEST), amely az ismerkedési lehetőség mellett alkalmat adott arra is, hogy az együttesek szakmai zsűritől kapjanak visszajelzést. A fesztivál szakmai támogatója a 2019-ben megalakult Kárpát-medencei Öregtáncos Együttesek Szövetsége (KÖTESZ) volt.

Bővebben: Senior táncosok randevúztak

A székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában A Pál utcai fiúk című musicallel zárult a Minden Magyar Majálisa a Nagyváradi várban, az RMDSZ főszervezésében május 19-ig zajló XXVIII. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében. A programfelelős a Czvikker Katalin vezette Szigligeti Tanoda Egyesület volt. Az előadásra teljesen megtelt a nagyváradi vár udvara, a nagy sikert hozó produkciót Szikora János igazgató is megtekintette a helyszínen, aki párhuzamot vont Szent László és A Pál utcai fiúk főszereplője között.

Bővebben: A fehérvári Pál utcai fiúk Erdélyben

1. oldal / 64

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:44,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.