Többször írtunk már portálunkon Mary T. Csajághy munkásságáról, ami példaként szolgálhat minden alkotói kedvvel megáldott (nem csak) nyugdíjas számára. A Balatonvilágoson élő és igen szorgosan tevékenykedő Marika már nagymamaként írta első gyerekkönyvét, amit további három követett, megszakítva a láncolatot egy családi ihletésű kisprózával valamint egy cd lemezzel amely a talán legsikeresebb műve, a Mesebölcső mondókái, versei alapján született dalokat tartalmazza. Mindezeket 3 év alatt termelte, hogy aztán egy jobb agyféltekés tanfolyam kihozza belőle a rajz, majd a festészet iránti tehetségét. Ez utóbbiról azóta számos kiállításán - legtöbbször Székesfehérváron és Velencén - a nagyközönség is meggyőződhetett.

Bővebben: Alkotóműhely a Balaton partján

Újabb ősbemutatóval folytatódik a Vörösmarty Színház nagyszínpadi repertoárja. A trianoni békediktátum 100. évfordulóján méltóképpen emlékezik meg a társulat erről a történelmi sorsfordulóról, Sárosi István Trianon című drámája Szikora János rendezésében lesz látható. Sárosi István drámaírót a pécsiek másként szólítják: „doktor úr”. Mert Ő a Pécsi Kórház Kardiológiai Osztályának főorvosa. Szívgyógyászat és irodalom, hogy férnek össze? Sárosi István kivételes életpályája bizonyítja, hogy lehet.

Bővebben: Trianon: ősbemutató március 7-én

Néma, esti perc.
Korai éjszaka.
Csend, béke, lágy szellő.
Lombhullató ősz szava.

Csillagok sehol,
Ám világos az éj.
Ezüstként csillan a hold.
Ragyog, szóródik a fény.

Nem félelmetes,
inkább nyugodt a táj.
Sötét lampion leng.
A holnapi fényre vár…

Aludnod kéne, mégsem indulsz.
Némán állsz. Boldog vagy. Élvezed.
A percet, törődést, éjszakát.
A boldogságot. A szeretetet.

Ady Endre, József Attila, Petőfi Sándor, Szép Ernő, Radnóti Miklós és Wass Albert versei, megzenésített versek, valamint a Tolcsvay Trió legismertebb dalai hallhatók majd Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla „Szép szerelmem, Magyarország” pódiumestjén január 21-én, kedden az Öreghegyi Közösségi Házban. A hagyományokhoz hűen a Magyar Kultúra Napja székesfehérvári ünnepi programjai a Fanta-villában kezdődnek az ünnep előestéjén 16 órától. A színpadi produkciót követően 18 órakor nyílik Szakál Antal, Szakál Györgyi és Horváth Barbara Henrietta kiállítása. A tárlatot megnyitja Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. Közreműködik Varga Lajosné. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
Új darab bemutatójával kezdte az új évet a Vörösmarty Színház. A Pelikán Fészekben Ljudmilla Ulickaja világhírű regényéből, az Odaadó hívetek, Surik-ból készült színpadi adaptációt ezúttal a fehérvári teátrum fiatal színművésze, Kerkay Rita álmodta színpadra, megmutatva rendezői tehetségét is. Az öt fővel (valójában jóval több szereplővel) gombolyított történet a fiatal, jóképű Surik jellemfejlődésén utaztatja keresztül a közönséget.

Bővebben: Odaadó hívetek, Surik

1. oldal / 68

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. április 9. csütörtök 06:30,
Erhard napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com