Kiállítás nyílt december 7-én a Velence Korzó első emeleti kerengőjén három nyugdíjas alkotó, a meseíróként is ismert Mary T. Csajághy (Csajághy Mária), Káldy Imre és Kanalovics László festményeiből. A sokszínű, több alkotói stílust felvonultató tárlat - amelyet Koszti András polgármester nyitott meg - december 16-ig a Korzó nyitvatartási ideje alatt ingyenesen látogatható.
Minden valószínűség szerint bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe a székesfehérvári Simon M. Veronika. A festőművésznő már régóta magyar rekordernek mondhatja magát 600 önálló kiállításával, hamarosan pedig – a jelenlegi állás szerint - a világ legnagyobb rekordgyűjteményében is olvashatjuk nevét, mivel már 800 tárlatot rendezett képeiből, ami eddig még senkinek se sikerült a világon.

Bővebben:Guiness-rekorder lehet a művésznő

Rendhagyó évaddal jelentkezik 2018 őszén a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor: A Döntők Döntőjében az eddigi évadok legjobbjai – köztük természetesen az Alba Regia Táncegyüttes – mérik össze tudásukat. Az albások műsorát november 16-án 19.30 órakor láthatjuk a Duna Televízióban: számítanak a nézőkre, hogy ott lehessenek a középdöntőben és a december 21-i döntőben is! Szavazni alapdíjas SMS-ben lehet a +36/20/30/70-44-22-999-es számon vagy a MediaKlikkPlusz applikációval, kizárólag az élőműsor ideje alatt. Az Alba Regia Táncegyüttes kódja: 01.
Ki ne emlékezne gyermekkorából a magyar mesevilág olyan ikonikus figuráira, mint a két csibész és lusta macskával, Szerénkével és Lukréciával örök harcban álló vizslára, Frakkra, valamint a jóságos, bölcs, öreg (szintén vizsla) ebre, Labdarózsára, akiket egyaránt a legendás írónő, Bálint Ágnes álmodott és alkotott meg. A két vizsláról Kontur András szobrászművész készített domborművet, amelyek a kápolnásnyéki Halász-kastély parkjában lelnek otthonra a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány jóvoltából. Az alkotásokat október 27-én, szombaton 11.00 órakor Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, valamint a szintén legendás meseíró, költő, Csukás István avatja fel. Az események köszöntőt mond L. Simon László országgyűlési képviselő, A programok zárásaként magyar versek dalfeldolgozásaiból a Kávészünet zenekar ad koncertet.
A történelem sok furcsa, rejtélyes dolgot produkált már, olyanokat, amelyeket máig nem sikerült megfejteniük a tudósoknak. Talán nem megfejthetetlen és nem is nevezhető jelentőségét tekintve hatalmas dolognak, mégis minimum érdekes, hogy mikor és milyen körülmények között került egy 1956-os forradalmi képeket tartalmazó album Portugáliába egy olyan magyar család birtokába, akik a forradalmi események idején már több éve kint éltek? A kérdés egyelőre még kérdés, ám az tény, hogy ezeket a képeket is meg lehet tekinteni azon a székesfehérvári kiállításon, amelynek kuriózum fotóit november 9-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Fejér Megyei Levéltárban.

Bővebben:'56-os fotóalbum, Portugáliából

1. oldal / 62

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. december 11. kedd 22:13,
Árpád és Árpádina napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.