Július 2-től újra várja nézőit az összes székesfehérvári mozi. A város „művészmozija”, a Barátság mozi nyitása és a június 26-án, péntekre meghirdetett kertmozi után új műsorral jelentkezik a legnagyobb magyarországi mozihálózat, a Cinema City székesfehérvári filmszínháza is. A nagy múltú „Barátság” két évvel ezelőtt hozta vissza a régi kertmozik hagyományát Fehérvárra – a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében, a Zichy ligetben tartott vetítések olyan óriási sikert arattak, hogy nem lehetett kétséges a folytatás: idén több helyszínen várják majd a közönséget. Az első ilyen alkalommal, június 26-án, pénteken a Városháza díszudvarában az Emma című angol kosztümös vígdrámát vetítik majd.

Bővebben: Július 2-án újra nyitnak a mozik

„Egy keménykötésű, dühöngő aggastyánról szól a darab. Még tótágast is tudna állni ez az ember, ha akarna!” – június 26-án, pénteken 19 órakor Shakespeare Lear királyával folytatódik a Vörösmarty Színház Élmény:Otthon-sorozata. Az online vetítés a 2014-ben bemutatott előadást eleveníti fel. A címszerepben Cserhalmi Györgyöt láthatjuk, a lányokat Földes Eszter, Radnay Csilla és Varga Gabriella, Glostert Gáspár Sándor, Edgart Krisztik Csaba, Edmundot Makranczi Zalán, Kentet pedig Derzsi János játsszák.

Bővebben: Lear királlyal folytatódik a sorozat

Pénteken 20.30-kor tartja első vetítését a Barátság mozi kertmozija a székesfehérvári Városháza díszudvarában: a filmkedvelők az Emma című angol kosztümös „vígdrámát” láthatják a belvárosi kertmoziban. Jane Austen pár- és boldogságkeresésről szóló örökérvényű, számos feldolgozást megért komédiája Autumn de Wilde rendezésében, Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn és Bill Nighy főszereplésével készült.

Bővebben: Pénteken indul a belvárosi kertmozi

A koronavírus-járvány miatt március közepén félbemaradt a 2019/20-as színházi évad. A Vörösmarty Színház honlapján ismerheti meg a közönség a következő évad műsorát, és bérlet-vagy jegytulajdonosként tájékozódhat az elmaradt előadások kompenzációjáról.

Bővebben: Vörösmarty Színház: új évad, új infók

Felvételt hirdetett a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola a 2020-2021-es tanév alapfokú művészeti képzéseire. Székesfehérváron több hangszeren is lehet tanulni, mint a zongora, a dob, a gitár, a jazzgitár, a furulya, a fuvola, a szaxofon vagy a klarinét, lehet járni jazzénekre, a csoportos foglalkozások közül pedig színjátszásra jelentkezhetnek az érdeklődők. A jelentkezési lapokat az intézmény honlapjáról lehet letölteni. 6-22 éves korig minden diákot szívesen látnak, 16 éves kor felett iskolalátogatási igazolást is kell küldeni. A személyes felvételi meghallgatás most elmarad, a művésztanárok a tanév elején, az első foglalkozásokon fogják meghallgatni az új diákokat.

1. oldal / 70

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 4. szombat 12:15,
Ulrik napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com