Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2021. május 11-én éjjel az M7-es autópálya 59-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár külterületén, ahol egy tehergépjármű elgázolt egy a pályatesten gyalogosan tartózkodó 72 éves férfit. Az érintett szakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani. Ezen időszak alatt a járműforgalom, az útszakaszon található pihenő érintésével haladhat. Kérjük az arra közlekedőket, fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek! (FMRFK, A fotó illusztráció)
Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2021. május 11. és 13. közötti időszakra hirdette meg a „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési ellenőrzését a gyalogosok, mint védtelen közlekedők biztonságára fókuszálva. Az akció során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére, amely történhet testkamera és civil járművek alkalmazásával is. Az ellenőrzésbe bevont rendőrök elsősorban a közlekedés biztonsága szempontjából indokolt helyeken lesznek jelen. A konkrét helyszíneket előzetesen nem hozzuk nyilvánosságra.

Bővebben: A gyalogosok biztonsága érdekében ellenőriznek a rendőrök

A Móri Rendőrkapitányságon eljárás indult egy 27 éves helyi lakossal szemben súlyos testi sértés kísérlet bűntett elkövetése miatt. A nyomozás adatai alapján 2021. május 7-én 10 óra körül, előzetes szóváltást követően egy asztal lábával tettleg bántalmazta a szintén móri, 24 éves ismerősét a sértett ingatlanának udvarán. Az egyenruhások a helyszínre kiérkezve az elkövetőt elfogták, a Móri Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. (FMRFK, a fotó illusztráció)
Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. május 5-én 17 óra 50 perckor, hogy a vihar miatt egy vízi sportoló nem tud a partra jutni. A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízirendőrei a Velencei-tó Bagófészek elnevezésű vízterületén megtalálták a bajba került férfit, aki az ernyőjébe kapaszkodva próbált a legközelebbi szárazföld irányába úszni, azonban a vihar miatt kialakult, vízfelszín közelében képződött vízpermet azt nagyon megnehezítette. Az egyenruhások a kimerült sportolót a hajójukba segítették és eszközeivel együtt a partra szállították.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2021. május 1-jén reggel az M7-es autópályán egy Székesfehérvár felé haladó, közben kézben tartott mobiltelefont használó tehergépkocsi-vezetőre lettek figyelmesek. A rendőrök a sofőrt az autópálya fehérvári pihenőjénél állították meg, és igazoltatták. Az egyenruhások az ellenőrzés során megállapították, hogy a 44 éves budapesti járművezető nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, mivel azt a megszerzett büntetőpontokra figyelemmel korábban visszavonták. A zöldségeket szállító sofőr az áruszállításról fuvarokmányokat nem tudott bemutatni, továbbá adatrögzítő lapot sem tudott átadni a rendőröknek. Az egyenruhások a jármű továbbhaladását megtiltották, és az elkövetett jogsértések miatt a budapesti férfit helyszíni bírsággal sújtották, valamint közigazgatási eljárást kezdeményeztek vele szemben.

1. oldal / 183

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. május 13. csütörtök 14:52,
Szervác és Imola napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com