A járőrök az M7-es autópálya Váli Völgyi Pihenőjében ellenőriztek 2021. február 28-án 11 óra 22 perckor egy személygépkocsival közlekedő 26 éves baracskai lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőrt korábban a járművezetéstől jogerősen eltiltották, ezért őt a Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették, és a kijelölt fogdába vitték. (FMRFK)
A járőrök Mezőfalván, a Fehérvári úton ellenőriztek egy 15 éves fiatalt 2021. február 27-én nem sokkal éjfél után. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a fiatal fiúnak a Gárdonyi Rendőrkapitányság a körözését rendelte el eltűnés miatt. Az egyenruhások a velencei lakost elfogták, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, majd a gondviselőjének átadták. (FMRFK)
A nyomozás adatai alapján a 23 éves férfi az elmúlt csaknem fél év alatt Rácalmáson és annak környékén 20 alkalommal tört be hétvégi házakba, majd az ingatlanokból és azok területéről többek között tyúkot, álkamerát, kézi elektromos szerszámgépeket, evőeszközöket és háztartási gépeket tulajdonított el, amelyeket később továbbértékesített. Az adonyi rendőrök az eljárás során azonosították a bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozható rácalmási lakost, akit 2021. február 23-án elfogtak. A férfi gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmények elkövetését. (FMRFK)
Az elmúlt években az adathalászat volt az egyik leggyakoribb és leginkább növekvő tendenciát mutató online támadástípus Magyarországon. A csalók számára jellemzően a szenzitív adatok és a pénz megszerzése a fő cél. Ezt a kiberbűnözői módszert leggyakrabban valamely jól bejáratott márka, vagy sok esetben állami cég, közműszolgáltató, pénzügyi szolgáltató nevében, azok arculati elemeit felhasználva, lemásolva alkalmazzák.

Bővebben: Csalók a virtuális világban

Eltűnés miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság által körözött fiatalt találtak meg a rendőrök 2021. február 20-án délután Sárkeresztúron. A 14 éves lány engedély nélkül volt távol otthonától. Őt a járőrök biztonságba helyezték, a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon meghallgatták, majd nevelőknek átadták. (FMRFK)

1. oldal / 179

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. március 6. szombat 03:07,
Leonóra és Inez napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com