Összesen tizenkét csapat részvételével zajlott a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Fejér megyei döntője április 17-én, kedden Székesfehérváron. A hétvégi országos megmérettetésen a két első helyezett, a mezőszilasi Németh László Általános Iskola és a váli Vajda János Általános Iskola középiskolás csapata képviseli majd a megyét Budapesten. A területi döntőn a székesfehérvári és a dunaújvárosi kirendeltségi fordulókon legeredményesebb hat általános és hat középiskolás csapat vett részt.

A versenyzők elméleti és gyakorlati feladatok teljesítésével mérték össze tudásukat és ügyességüket, amelyek a többi között a tűzoltóság, a polgári védelem, az iparbiztonság, az elsősegélynyújtás, valamint az ár- és belvízi védekezés témakörét érintették. A vetélkedőről idén sem hiányzott a diákok körében kedvelt mocsárjárás, tájékozódási feladat és az iparbiztonsági kockaépítő.

A rendezvény zárásaként Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató gratulált a csapatoknak a sikeres szereplésért. Kiemelte, hogy a verseny felkészülési időszakában elsajátított ismereteket a fiatalok a hétköznapokban is hasznosítani tudják, és szükség esetén a megszerzett tudás birtokában segíteni tudnak a bajba jutott embertársaiknak.

Eredmények - Általános iskolás korosztály: 1. helyezett: Mezőszilasi Németh László Általános Iskola, 2. helyezett: Nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, 3. helyezett: Móri Radnóti Miklós Általános Iskola. Középiskolás korosztály: 1. helyezett: Váli Vajda János Általános Iskola középiskolai csapata, 2. helyezett: Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium, 3. helyezett: Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium.

Különdíjak - általános iskolás kategória: Vöröskereszt különdíja: Mezőszilasi Németh László Általános Iskola. Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület különdíja: Móri Radnóti Miklós Általános Iskola. Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség különdíja: Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium általános iskolás csapata. Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület Különdíja: Csabdi Petőfi Sándor Általános Iskola. Középiskolás kategória: Vöröskereszt különdíja: Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium . Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület különdíja: Székesfehérvári SzC Bugát Pál Középiskola. Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség különdíja: Székesfehérvári SzC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola. Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület Különdíja: Dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakgimnázium Dunaújváros.

(Katasztrófavédelem)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 14:09,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.