Tűz ütött ki egy körülbelül száz négyzetméteres lakóház nappalijában október 6-án délután Mohán. A régi építésű ház egyik kéményében a lerakódott korom izzott, a tisztítónyílásának ajtaja pedig kiesett, és a kihulló salakanyag meggyújtotta a közeli kanapét. A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltók légzőkészülékben fojtották el. Az egységek kiérkezése előtt a lakók megpróbálták eloltani a tűzet, közben többen belélegezték a füstöt, ezért közülük négy embert a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Bővebben: Kéménytűzből lakástűz Mohán

Tuz nadas joMég dolgoznak a tűzoltók Sárszentmihályon, az Árpád utcában, ahol szalma gyulladt meg. Mintegy ötszáz nagyméretű körbála kapott lángra a reggeli órákban. A tűz átterjedt egy a közelben álló lovas kocsira is, de a székesfehérvári hivatásos tűzoltók azt eloltották és eltávolították a kazal közeléből. Az egység felügyeli a lángokat, hogy ne terjedhessenek át a szomszédos kukoricatáblára. (Katasztrófavédelem, a fotó illusztráció)
Megkezdődött a szüreti időszak, egyes helyeken már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz. Tavaly három ember halálát okozta a mustgáz: a Somogy megyei Kányán egy, a Szabolcs megyei Kékcsén pedig két ember életét követelte. Több helyen pedig – egy-egy alkalommal Soponyán és Székesfehérváron is - csak a szerencsén múlott, hogy időben rátaláltak a balesetet szenvedett emberekre.

Bővebben: Az ősz egyik veszélye a mustgáz

Tűz ütött ki ma hajnalban egy négyszáz négyzetméteres panzió és étterem tetőszerkezetében Székesfehérváron, a Bregyó közben. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg lángokat. Amint arról korábban hírt adtunk, tűz ütött ki egy négyszáz négyzetméteres panzió és étterem tetőszerkezetében. A városi hivatásos tűzoltók mellett a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos egységek is a helyszínre érkeztek. A tűzoltók a nem égő tetőtéri szobákból kilenc embert mentettek ki. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral először körülhatárolták a tüzet, amely miatt a födém beszakadt. A betoncserép fedés alatt izzást tapasztaltak, ezért a cserepeket is el kellett távolítani, a tetőt pedig két oldalról megbontani. (Katasztrófavédelem. Fotó: Koppán Viktor Dávid/Feol)
A Magyar Közlönyben is megjelent az Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosításáról szóló 30/2019. (VII. 26.) BM rendelet, amelynek szabályai 2020 januárjában lépnek hatályba. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a módosítást széleskörű társadalmi egyeztetés és magas színvonalú szakmai előkészítő munka előzte meg, ezért a 2014-ben kiadott új szemléletű szabályzat 2019-ben befejezett módosítása nyomán egy korszerű, a tűzmegelőzést és a biztonságot erősítő, széles körben elfogadott norma állt össze. Jelentős, gyökeres változások nem lesznek az OTSZ-ben, kisebb – a tűzoltásokhoz kapcsolódó - gyakorlati módosulás mellett legfőképpen néhány fogalmat, meghatározást, besorolást és határértéket pontosít.

Bővebben: Módosul a tűzvédelmi szabályzat

1. oldal / 78

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. október 18. péntek 19:34,
Lukács napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.