A katasztrófavédelem hivatásos állományában hosszú időn át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott három Fejér megyei tűzoltónak. Az elismeréssel a lakosság védelme és mentése érdekében harminc éven át és jelenleg is végzett elhivatottságát köszönték meg Takács József tűzoltó alezredesnek, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltójának. Tűzoltóként húsz éve ugyancsak az életmentés és az anyagi javak védelme iránt kötelezte el magát és végzi hivatását Ormándy Zoltán tűzoltó őrnagy, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltója és Fülöp András tűzoltó főtörzsőrmester, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője. Az elismeréseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át november 22-én Székesfehérváron. (Katasztrófavédelem)
A tél időnként nagyon szép, ugyanakkor a legtöbb veszélyt magában hordozó évszak. A havas-jeges hetekben az utakon, járdákon a csúszásveszély, extrém esetekben a fagyás- és kihülés veszély, a tavakon a jégbeszakadás, a gázzal fűtött lakásokban a szén-monoxid, egyéb fűtéseknél a lakástüzek lehetősége jelent komoly és gyakori veszélyforrást. A fagyos szezonra jellemző sérülések, veszélyhelyzetek megelőzése érdekében tájékoztatón ismertette a legfontosabb tudni- és tennivalókat a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság november 15-én Székesfehérváron.

Bővebben: A tél veszélyes "üzem"

Tejszállító kamion borult fel november 3-án este Polgárdi és Kisláng között. A nyerges vontató lesodródott az útról és az árok melletti szántóföldön az oldalára borult. A sofőr a vezetőfülkébe szorult, őt a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a sárbogárdi hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül. Az útra került sarat és a burkolatra folyt tejet a tűzoltók vízzel lemosták. (Katasztrófavédelem)
Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került. A megemlékezésen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai ünnepi műsorukban felelevenítették az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit.

Bővebben: Katasztrófavédők is megemlékeztek

Tűz ütött ki egy körülbelül száz négyzetméteres lakóház nappalijában október 6-án délután Mohán. A régi építésű ház egyik kéményében a lerakódott korom izzott, a tisztítónyílásának ajtaja pedig kiesett, és a kihulló salakanyag meggyújtotta a közeli kanapét. A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltók légzőkészülékben fojtották el. Az egységek kiérkezése előtt a lakók megpróbálták eloltani a tűzet, közben többen belélegezték a füstöt, ezért közülük négy embert a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Bővebben: Kéménytűzből lakástűz Mohán

1. oldal / 79

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. december 9. hétfő 09:27,
Natália napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.