A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint bútor égett egy földszinti társasházi lakás erkélyén ma délben Székesfehérváron, a Sarló utcában. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik komoly erőkkel vonultak a helyszínre, majd a lépcsőház felől és létra segítségével közvetlenül az erkélyre jutva egy vízsugárral eloltották a lángokat, amelyek így nem veszélyeztették a lakás többi részét, illetve a szomszédos lakásokat sem. 
Egy háromszáz négyzetméteres lakóház tetőszerkezete gyulladt ki ma hajnalban Kőszárhegyen, a Határ úton. Az elsőként kiérkezett polgárdi önkormányzati és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók négy vízsugárral kezdték oltani a tüzet. A további egységek mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre indult, végül a lángokat a jelenlévő egységeknek sikerült megfékezniük. (Katasztrófavédelem, a fotó illusztráció) 
Szivárgott a szén-monoxid egy családi házban április 27-én este Kajászón. A nappaliban elhelyezett szén-monoxid-érzékelő hangos sípolással figyelmeztette a lakókat a veszélyre. Az érdi hivatásos és a váli önkormányzati tűzoltók a helyszínre érkező kéményseprővel együttműködve műszeres méréseket végeztek, melynek során kimutatták a mérgező gázt. A szén-monoxid a fürdőszobai gázkazán működése közben szivárgott vissza a lakótérbe. A katasztrófavédelem értesítette a gázszolgáltatót. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően személyi sérülés nem történt, a ház két lakója az udvaron várta meg a tűzoltókat.

Bővebben: Életet mentett az érzékelő Kajászón

Kigyulladt egy furgon az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, Kulcs térségében. A motortér és az utastér égett. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, és elvégezték az utómunkálatokat. A járműben egy ember utazott, ő idejében kiszállt. (Katasztrófavédelem, a fotó illusztráció)
Habár a hideg időjárás miatt a háztartások többségében még fűtenek, hivatalosan április 15-én véget ért a fűtési szezon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy elmúlt volna a szén-monoxid-mérgezések veszélye. A fűtési szezonban ugyan gyakrabban riasztják a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, de ahol nyílt lánggal működő vízmelegítőt használnak, ott egész évben veszélyt jelent a szén-monoxid. A legtöbb mérgezés és tragédia oka, hogy rossz, elavult, nem karbantartott, esetleg engedély nélkül felszerelt fűtőeszközzel fűtenek, illetve nem megfelelő a szellőzés.

Bővebben: A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye marad

1. oldal / 98

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

VPannónia Szíve

2021. május 13. csütörtök 15:26,
Szervác és Imola napja van.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com