A lezúduló esővíz és a kidőlt fák is adtak munkát bőven a katasztrófavédelem egységeinek a.szombat esti vihar után. A Fejér megyei Szabadbattyánnál az M7-es autópályára dőlt egy fa, amely elfoglalta a leállósávot és a külső sávot. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel avatkoztak be. Székesfehérváron több helyen is a felgyülemlett esővíz és a kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét. Móron, a Kossuth Lajos utcában egy raktárba tört be az esővíz, a helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Veszprémben, a Lóczy Lajos utcában egy négyszintes épület földszintjén és pinceszintjén gyűlt össze nagy mennyiségű esővíz, amelyet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolítottak.
Vál, Sárosd és Csákberény csapata diadalmaskodott a Fejér Megyei Tűzoltóversenyen Magyaralmáson. A versenyzők 800 liter/perc, valamint ennél nagyobb teljesítményű kismotorfecskendő-szerelésben, és a hagyományos, CTIF szabályok szerinti szerelésben mérték össze tudásukat, ügyességüket és gyorsaságukat. Kategóriánként külön értékelték az ifjúsági és felnőtt korosztályt, ezen belül is a lány-fiú és férfi-női csapatokat.

Bővebben: Önkéntes lánglovagok versengtek

Teljes terjedelmében égett egy személyautó Csákvár és Oroszlány között május 15-én késő délután. Az esethez az oroszlányi önkormányzati és az oroszlányi önkéntes tűzoltók vonultak és egy vízsugárral eloltották a járművet. Az első hírek szerint az eset során senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszt az oltási munkálatok idejére teljes szélességében lezárták. (Katasztrófavédelem, a fotó illusztráció)
Tűz ütött ki ma késő este egy sorházi lakásban Gárdony csiribpusztai településrészén, a Pál utcában. A lángok a sorház tetőszerkezetét is elérték. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók jelentős erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol a lakók elhagyták a sorház lakásait, azonban jelezték, hogy a tűzzel érintett lakásban még benn lehetnek. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral oltani kezdték a tető tüzét, illetve védő vízsugár fedezete mellett a lakók keresésére indultak. Az ingatlanban végül két holttestet találtak. A tűzoltók három vízsugárral oltották el a pusztító lángokat, jelenleg az utómunkálatokat végzik, a mentők egy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak. (Katasztrófavédelem, a fotó illusztráció)
Létraszerrel mentettek le egy beteget egy társasház kilencedik emeleti lakásából április 24-én délután Székesfehérváron. A Toronysoron a megyeszékhely hivatásos tűzoltói az épület előtt telepítették meg a magasból mentő szert, majd az erkélyen át a létra kosarára szerelt mentőágyon hozták le az eszméletlen állapotban lévő beteget, akit a mentők kórházba szállítottak. (Katasztrófavédelem, fotó: székesfehérvári hivatásos tűzoltóság)

1. oldal / 77

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:46,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.