Tűz ütött ki ma hajnalban egy négyszáz négyzetméteres panzió és étterem tetőszerkezetében Székesfehérváron, a Bregyó közben. A tűzoltók három vízsugárral fékezték meg lángokat. Amint arról korábban hírt adtunk, tűz ütött ki egy négyszáz négyzetméteres panzió és étterem tetőszerkezetében. A városi hivatásos tűzoltók mellett a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos egységek is a helyszínre érkeztek. A tűzoltók a nem égő tetőtéri szobákból kilenc embert mentettek ki. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral először körülhatárolták a tüzet, amely miatt a födém beszakadt. A betoncserép fedés alatt izzást tapasztaltak, ezért a cserepeket is el kellett távolítani, a tetőt pedig két oldalról megbontani. (Katasztrófavédelem. Fotó: Koppán Viktor Dávid/Feol)
A Magyar Közlönyben is megjelent az Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosításáról szóló 30/2019. (VII. 26.) BM rendelet, amelynek szabályai 2020 januárjában lépnek hatályba. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a módosítást széleskörű társadalmi egyeztetés és magas színvonalú szakmai előkészítő munka előzte meg, ezért a 2014-ben kiadott új szemléletű szabályzat 2019-ben befejezett módosítása nyomán egy korszerű, a tűzmegelőzést és a biztonságot erősítő, széles körben elfogadott norma állt össze. Jelentős, gyökeres változások nem lesznek az OTSZ-ben, kisebb – a tűzoltásokhoz kapcsolódó - gyakorlati módosulás mellett legfőképpen néhány fogalmat, meghatározást, besorolást és határértéket pontosít.

Bővebben: Módosul a tűzvédelmi szabályzat

Egy tréleren szállított személygépkocsi motortere égett hétfőn éjjel Székesfehérváron, a 8-as és a 63-as főút csomópontjánál. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd megkezdték az izzó alkatrészek visszahűtését. (Katasztrófavédelem. A fotó illusztráció)
A lezúduló esővíz és a kidőlt fák is adtak munkát bőven a katasztrófavédelem egységeinek a.szombat esti vihar után. A Fejér megyei Szabadbattyánnál az M7-es autópályára dőlt egy fa, amely elfoglalta a leállósávot és a külső sávot. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel avatkoztak be. Székesfehérváron több helyen is a felgyülemlett esővíz és a kidőlt fák miatt kérték a tűzoltók segítségét. Móron, a Kossuth Lajos utcában egy raktárba tört be az esővíz, a helyi önkormányzati tűzoltókat riasztották. Veszprémben, a Lóczy Lajos utcában egy négyszintes épület földszintjén és pinceszintjén gyűlt össze nagy mennyiségű esővíz, amelyet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolítottak.
Vál, Sárosd és Csákberény csapata diadalmaskodott a Fejér Megyei Tűzoltóversenyen Magyaralmáson. A versenyzők 800 liter/perc, valamint ennél nagyobb teljesítményű kismotorfecskendő-szerelésben, és a hagyományos, CTIF szabályok szerinti szerelésben mérték össze tudásukat, ügyességüket és gyorsaságukat. Kategóriánként külön értékelték az ifjúsági és felnőtt korosztályt, ezen belül is a lány-fiú és férfi-női csapatokat.

Bővebben: Önkéntes lánglovagok versengtek

1. oldal / 77

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. augusztus 22. csütörtök 05:42,
Menyhért és Mirjam napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.