Az elmúlt hetekben Dunaújvárosból és a megyeszékhelyről is több bejelentés érkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint csalók idős embereket próbáltak meg tévedésbe ejteni, és egy alkalommal sikerrel is jártak. Az unokázós csalók módszere, hogy az elkövetők telefonon felhívják a kiszemelt, idős éveiben járó áldozatot, és elhitetik vele, hogy közeli hozzátartozója, gyermeke, vagy unokája bajba került, akin életmentő műtétet hajtanak végre, vagy fogva tartják, és az ő megbízásából telefonálnak. Olyan eset is előfordult, hogy a megtévesztő az idős áldozat gyermekének adta ki magát, akinek a hangja a baleset miatt nem felismerhető. Volt arra is példa, hogy rendőrnek adta ki magát a csaló, aki a hívott személy rokonának balesete kapcsán felmerült költségei fedezése érdekében kért pénzt.

Bővebben: Unokázós csalók Fejérben

Könnyűszerkezetes nyaraló gyulladt ki május 17-én délelőtt Agárdon. A Napfény sétányon a körülbelül száz négyzetméteres, tetőtér-beépítéses faház teljes terjedelmében égett. A lángokat a székesfehérvári hivatásos és a velencei önkéntes tűzoltók négy vízsugárral fojtották el. A tűzben a könnyűszerkezetes épület nagy része megsemmisült. Személyi sérülés nem történt. (Katasztrófavédelem)
A Művészetek Háza tetőszerkezetét kezdte meg az erős szél május 12-én délután Székesfehérváron. A III. Béla király téri épület cserépfedése meglazult, és egy cserép fennakadt az ereszcsatornán. A gyalogosokat veszélyeztető cserepet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói a létraszerrel közelítették meg és eltávolították. (Katasztrófavédelem, archiv fotó)
Tűz keletkezett egy családi házhoz csatlakozó melléképületben Besnyőn, a Fő utcán. Teljes terjedelmében égett a mintegy ötven négyzetméter alapterületű épület. A pusztaszabolcsi, a dunaújvárosi és az érdi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, amelyek a lakóházat is veszélyeztették. Az egységek négy szén-dioxid-palackot kihoztak a melléképületből, egy gázpalack felrobbant a tűzben. (Katasztrófavédelem, a fotó illusztráció)
Körülbelül kétszáz négyzetméteren gyulladt meg az aljnövényzet, valamint raklapok is égtek ma délután Dégen, a Szabadság tér közelében. A helyszínre a sárbogárdi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. (Katasztrófavédelem, a fotó illusztráció)

1. oldal / 87

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. május 29. péntek 04:07,
Magdolna napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com