A legfrissebb beszámolók azt mutatják, továbbra is sokan mulatnak ész nélkül szilveszterkor, kiváltképp pedig az újév hajnalán. A tiltott petárdázás ismét több sérülést okozott, miként - az estétől hajnalig nem tiltott, de teljesen felesleges - tüzijátékozás is, de volt, ahol a mentősökre támadtak, ebből adódott konfliktus. Lehet, hogy szigorúbb szabályok és komolyabb hatósági szigor kellene? Ha egyszer nem megy nekünk a kulturált durrogatás, sokadszorra sem, évek óta sem, másképp nem lehet megelőzni a teljesen értelmetlen ön- és közveszélyeztetést. A durrogtatás miatt halálra rémült és százszámra megszökő háziállatokról már nem is beszélve. Tényleg, őszintén gondolkodjunk el rajta; durrogtatás nélkül nem jönne el az új év?...

Országszerte több mint háromezer riasztásuk volt a mentőknek a mostani szilveszteren - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfő reggel az MTI-vel. Győrfi Pál közleménye szerint a mentők 3189 esetet láttak el szilveszterkor, ebből a fővárosi feladat 1107 volt.

Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 15 pirotechnikai eszközzel összefüggő balesethez riasztották, általában kéz-, arc-, és szemsérülteket kellett ellátni. Példaként említette, hogy egy 20 év körüli férfi kezében robbant fel a petárda, ő roncsolt ujjsérüléseket szenvedett, máshol egy férfi arcába csapódó pirotechnikai eszköz súlyos szemsérülést okozott.

Közlekedési balesetek, verekedések, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén is csaknem 300 részeg, esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, mintegy 15 százalékuk kiskorú volt - ismertette a korántsem örömteli tényeket Győrfi Pál.

Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos az M1 aktuális csatornán hétfő reggel elmondta: mozgalmasan telt a mentők éjszakája, de a beállított plusz mentőautóknak köszönhetően folyamatos volt a feladatellátás, mindenhová időben odaértek. A főorvos arról is beszámolt, hogy az új év első éjszakáján mentőtámadás is történt. Somogy megyében egy epilepsziás gyermekhez hívtak mentőt, s a helyszínen valamiért dulakodás alakult ki, a mentődolgozókat is megtámadták. A gyermeket végül rendőri kísérettel vitték be a kaposvári kórházba a mentők.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. november 16. péntek 21:52,
Ödön napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.