2018. október 18. napjával Orbán Viktor miniszterelnök a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki a Fejér Megyei 3. sz. választókerület országgyűlési képviselőjét, Tessely Zoltánt, akinek a korábbi miniszterelnöki biztosi megbízatása bővült ki újabb feladatokkal. Bicske korábbi polgármestere 2016. januárja óta Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy (gyakorlatilag ezt a térséget nevezzük Pannónia Szívének) területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosaként tevékenykedett, ezt a megbízatását idén júniusban meghosszabbította a kormányfő, majd most ezt bővítette további feladatokkal és jogkörökkel a Velencei-tó és térsége kapcsán.
 
- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr egy szép és nemes feladatot bízott rám. A tegnapi napon – a hivatalos értesítőben megjelent utasítás szerint – a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztossá nevezett ki. Megbízatásom lényegében nem változott – csupán egy új nagyon szép és fontos területtel, a Velencei-tó területfejlesztésének feladatával gyarapodott. A Pannónia Szíve elnevezés ugyanis nem takar mást, mint az Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy által megrajzolt régiót, melynek területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosaként dolgoztam az elmúlt években már eddig is. Büszke vagyok rá, hogy újragondolt, nagyobb felelősséggel felruházott miniszterelnöki biztosi szerepemben tovább folytathatom a munkát, amit a térségben elkezdtem. - nyilatkozta új megbízatása kapcsán Tessely Zoltán.

A miniszterelnöki biztos hozzátette:- Új tevékenységem keretében továbbra is legfőbb feladatom, hogy segítsem a Pannónia Szíve programban érintett települések fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását, megvalósítását, valamint hogy ugyanezt a munkát végezzem a Velencei-tó környékén is. Ugyanakkor a megyei fejlesztési biztossal, a megyei önkormányzat képviselőivel, és a Velencei-tó és Térsége, a Váli-völgy, Vértes Térsége Fejlesztési Tanáccsal együttműködve koordinálom a Térséget érintő fejlesztési projekteket, azok előkészítését és végrehajtását. Leendő feladataim között különösen fontos és kiemelkedő helyet foglal el, hogy figyelemmel kísérhetem a Vörösmarty Emlékkiállítás méltó újragondolását és megvalósításának folyamatát. Óriási elismerése ez annak a munkának, amit itt együtt, a régió felemeléséért eddig tettünk. Ez a kinevezés ugyanakkor újabb lendületet, hatalmas erőt ad számomra, hogy a közösséggel összefogva, további fejlesztések és sikerek reményében végezzem új, nagyobb területre fókuszáló feladatomat. Mert nekünk Magyarország, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó környéke az első! - zárta gondolatait Tessely Zoltán.
 
A teljes utasítást a Magyar Közlöny mellékletében, a Hivatalos Közlöny vonatkozó számában, itt olvashatják: http://www.magyarkozlony.hu/dokumentumok/d1465081936a0caed955e43ddc82cbd51c7e76c9/megtekintes
 
Fotó: Igari Balázs
 

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 26. kedd 19:06,
Emánuel napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.