Velence városának egyik legnagyobb értéke, legpatinásabb épülete a Wenckheim-kastély, amelyben ma közművelődési központ, könyvtár és helytörténeti egyesület működik. A korábban általános iskolaként is funkcionáló épület névadó tulajdonosának leszármazottjai: Gróf Wenckheim Frederik, Karin Wenckheim grófnő és Gróf Wenckheim Lászlóné Csáki Ilona látogattak október 2-án a városba, a „Wenckheimek fészkeként” is nyilvántartott Békés megyei település, Szabadkígyós vezetője, Balogh József társaságában.
 
A vendégeket Koszti András polgármester, valamint a Hauszmann Alajos Közművelődési Intézményközpont és Könyvtár, illetve a Velencei Helytörténeti Egyesület vezető munkatársai, Sinkáné Mihály Zita, Kalmár Zsolt és Galambos Györgyné fogadták, majd tájékoztatták a kastély történetéről, jelentőségéről, valamint az épülettel kapcsolatos tervekről.
 
- Nagyon fontosnak tartom a hagyományok ápolását és a kapcsolatépítést, ezért kifejezetten nagy örömömre szolgált a Wenckheimek mai látogatása és a kölcsönös információcsere. Vendégeink ígéretet tettek arra, hogy a jövőben is figyelemmel kísérik a kastély sorsát és a városunkról szóló híreket, mint ahogy én magam is ígéretet tettem arra polgármester kollégámnak, hogy a közeljövőben ellátogatok majd Szabadkígyósra, ahol tüzetesebben megismerkedhetek a Wenckheim család történetével. - mondta Velence első embere, Koszti András.
 
A vendégek nevében Balogh József szabadkígyósi polgármester méltatta Velencét, hangsúlyozta; tudták, hogy a település, a tó és környéke szép és népszerű a turisták körében, a tapasztaltak azonban az előzetes várakozásaikat is felülmúlták, sokkal többet kaptak látványban és a város fejlettségét illetően, mint arra számítottak.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. május 25. szombat 12:50,
Orbán napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.