Amikor a kivitelezése elhúzódott, sok "jól értesült" tudni vélte, hogy soha el sem készül a régóta vágyott új velencei kilátó, majd amikor átadták, a dizájnjába, formájába kötöttek bele, mondván "tájidegen", nem illik a környezetébe. Nos, fél év után bátran ki lehet jelenteni; az ellenzőknek, szkeptikusoknak bölcsebb lett volna hallgatniuk, ugyanis a Bence-hegyi kilátótorony hatalmas népszerűségnek örvend, havonta tízezres látogatószámhoz közeli átlagot hoz, március 20-i átadása óta 50 ezren gyönyörködtek a tetejéről a páratlan tókörnyéki panorámában.
 
A legtöbben Budapestről és Székesfehérvárról látogatták a közel 20 méteres építményt, amelyet építési stílusa és minősége okán már neves szakemberek és a szaksajtó is többször méltatott. Mint ismert; elődjét, egy leselejtezett olajfúrótoronyból kialakított acél kilátót 1988-ban életveszélyes állapota miatt kellett robbantással eltávolítani. Ezt követően a mindenkori városvezetés többször tett kísérletet újabb kilátó létrehozására, ez azonban nagyon sokáig nem sikerült. A 2014-ben polgármesterré választott Koszti András volt az, aki elérte a közös összefogást, amelynek végeredményeként, jelentős kormányzati támogatással 2018 tavaszára, a VADEX ZRt beruházásában megvalósulhatott az új, időtálló és - immár kijelenthető -, nagyon népszerű kilátótorony.
 
A nyári főszezon elmúltával, az ősz beköszöntével egyre rövidebbek a nappalok, egyre hosszabbak az éjszakák, ezért a kilátó nyitvatartása módosul: október 1-jétől 10.00 órától 18.00 óráig látogatható a Velencei-tó és környékének emblematikus építménye.
 
(Fotó: Ifj. Kupi László)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 26. szerda 12:47,
János és Pál napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.