A futás és a közterület hulladéktól való megtisztítása önmagában véve, külön-külön is dicséretes tevékenység, a kettő együtt azonban többszörösen is kalapemelést érdemlő. Egy lelkes tóparti közösség, a Velence RUN csapata Hornok Róbert vezetésével máris kiérdemelte a fejfedők sűrű emelgetését, ugyanis önkéntes vállalásban tisztították meg a szeméttől a tóparti egy forgalmas szakaszát a Korzó és az északi Strand között. Több, mint egy tucat kisebb zacskónyi, összességében egy nagy kukára való szemetet, felelőtlenül eldobott csikket, sörös- és üdítős dobozt, flakonokat, zacskókat gyűjtöttek össze a résztvevők.
 
- Nagy számú lelkes csapattagunk tartotta fontosnak a sportolás mellett a környezetünk védelmét, példát mutatva azzal, hogy futva tisztították meg közösen a Velence Korzó és a Velencei Vízi Vár közötti partszakaszt. Különösen örömteli, hogy sok szülő a gyermekével együtt vett részt az akcióban. A Velence RUN csapata a tervek szerint minden hónapban újabb rendezvénnyel várja szeretettel a meglévő és leendő csatlakozni vágyókat. Legközelebb, október végén (várhatóan 20-án) egy közös, Kovács István (ex-maratoni futó és olimpiai lángvivő - 2008, Peking -) által vezetett futásra mely a Velence Resort & Spa elől indul majd. A futás után a rajt-cél helyszínen lehetőség nyílik egy közönségtalálkozóra, ahol kérdezhetnek az érdeklődők, futók az extrém vállalásairól is híres Kovács Istvántól és fotózkodhatnak is az olimpiai fáklyával. - mondta a főszervező, Hornok Róbert.
 
Velencén a város önkormányzata is elkötelezett a település tisztán tartásában, éppen egy évvel ezelőtt önállóan szervezett csapatot a "TeSzedd! - önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban, melynek során több mázsányi hulladékot gyűjtött össze Koszti András polgármester vezetésével a mintegy 100 résztvevő. 2018-ban nem lesz TeSzedd, 2019-ben viszont már tavasszal, március 18 és 24. között sor kerül rá. Addig is kellenek az olyan felelősen gondolkodó emberek és kezdeményezések, mint Hornok Róbert és az általa életre hívott Velence RUN 'Plogging'.
 
A futás közbeni szemétszedés, a 'Plogging' (két kifejezésből - jogging, plocka upp - összegyúrt szó) ötlete Svédországból indult, de hamar elérte a "fertőzés" Ausztráliát és az Egyesült Államokat is. Hazánkban még gyermekcipőben jár a mozgalom, ugyanakkor az feltétlenül örömteli, hogy itthon Hornok Róbert és társai nem csak gondolkodtak rajta, hanem meg is valósították az első 'Ploggingot', amelyet remélhetőleg még nagyon sok követ majd.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. június 20. csütörtök 22:13,
Rafael napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.