Nem akármilyen kuriózummal készül Richter Ferenc velencei szobrász-kőfaragó mester a Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny második, augusztus 16-i, Velence-Székesfehérvár szakaszának rajtjára. A településen és azon kívül is több értékes alkotást készítő, köztiszteletnek örvendő mesterember egy "őskerékpáros" szobrot formázott meg az elmúlt hetekben. Az ötletes és remek kivitelű alkotás a rajtceremónia előtti órákban a Velence Korzón felállítandó színpad mellett lesz elhelyezve, ahol bárki szelfizhet majd vele, illetve a könnyebb testsúlyú hölgyek és gyermekek akár még fel is ülhetnek az ősbringás kétkerekűjének vázára.
 
A szoborból az egykori kerékpáros magyar bajnoki bronzérmes Feri bácsi, illetve bátyja, Richter Endre - ő nem mellesleg magyar bajnok kerekes volt - jóvoltából készült egy kicsinyített verzió is, amelyet majd polgármesteri különdíjként adhat át a város első embere, Koszti András a székesfehérvári befutó utáni eredményhirdetésen a velencei rajtot követő első, kápolnásnyéki gyorsasági részhajrá győztesének.
 
Az idei Tour de Hongrie korábban soha nem látott erősségű mezőnnyel startol majd augusztus 14-én, a siófoki prológgal. A televíziók által a világ 195 országában is közvetített verseny 2. szakasza augusztus 16-án, 13.00-kor a Velence Korzóról rajtol és egy gyors tókör után a környékbeli dombok-hegyek, a Vértes, Csákvár, Felcsút, Oroszlány és Mór érintésével, 190 km megtétele után Székesfehérváron, a Zichy ligetben ér véget, kb 17.40-kor.
 
(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:32,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.