Immár másfél évtizede együtt ünnepli Velence és Kápolnásnyék az Anyatejes Táplálás Világnapját. A két település védőnői fognak össze évről évre és szerveznek kiváló, előadásokkal, prezentációkkal, termékbemutatókkal egybekötött babás-mamás programot. Idén augusztus 3-án a kápolnásnyéki művelődési házban ismét színvonalas eseményt hozott össze segítőivel minden emberpalánta életének első és legfontosabb tápláléka köré fonódva Papp Judit és Torma Csabáné velencei, valamint Szita Ildikó kápolnásnyéki védőnő. Polyákné Gulyás Erika megyei szakfelügyelő védőnő megnyitóját követően a két érintett település polgármestere, Koszti András és Podhorszki István köszöntötte a jelenlévő és folyamatosan érkező családokat, anyukákat, kismamákat és kisbabákat.
 
- Magam is három gyermekes édesapa vagyok, s bár a tapasztalatok már sok évesek, tökéletesen emlékszem, hogy a két lányom és a fiam egyaránt a lehető legtovább, nagyjából két éves korukig anyatejes kisbabák voltak, általuk testközelből tapasztaltam, mennyire fontos, mennyire meghatározó táplálék egy kis ember fejlődése tekintetében az anyatej. Rendkívül jó kezdeményezésnek tartom ezt a hagyományos rendezvényt, így nem is lehet kérdéses, hogy maximálisan támogatom. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Velencén az országos átlagnál is jóval magasabb a születések aránya, az újszülöttek száma, s városunk a fiatal családok körében is igen népszerű, sokan választják közülük új otthonuknak településünket. - mondta Velence első embere, Koszti András, aki hozzátette: szeretne abból is hagyományt teremteni, hogy személyesen látogatja és ajándékozza meg azokat a családokat, ahová éppen a közelmúltban "kopogtatott be a gólya".
 
Az eseményen a hasznos előadások és bemutatók mellett volt baba-mama torna, bábos mesekuckó, 3+1 totó, zumba bemutató, csiri-biri torna és játszóház, továbbá bemutatkozott a KRIO intézet és a Baba-barát Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dr. Hagymásy László főorvos vezette, méltán elismert szülészeti osztálya.
 
(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:11,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.