Velencén járt július 12-én a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny zsűrije. A szakmai szemlézésen a legmagasabb szinten képviseltette magát a nívós megmérettetés; a szervezőbizottság és a zsűri elnöke, dr. Csemez Attila vezette a csapatot, melynek tagja volt még Spanyárné Halász Szilvia régióvezető - nem mellesleg Székesfehérvár főkertésze és városüzemeltetési igazgató-helyettese -, valamint Megyesi Éva zsűritag, a Kertészet és Szőlészet című lap szakújságírója, Nagy Gábor Zsűritag, a Probio Balatonfüredi Településüzemeltetési Zrt.okl. tájépítészmérnöke. A szakembereket Koszti András polgármester fogadta, majd kalauzolta végig a "Virágváros" címet már korábban méltán elnyerő településen.
 
A zsűri megtekintette a Velence Korzót, az ÖKO-játszóparkot, a Babák Rózsaparkját, a körforgalmakban kialakított szép virágszigeteket, a "Nagyapó mesefája" néven ismert faragott szobrot a Wenckheim-kastély mellett, a Bence-hegyi kilátót, a Millenniumi parkot, a Hősök parkját, valamint a temetőben Molla Szadik síremlékét és környezetét. Szemléje végén joggal lehetett elégedett a bizottság azzal a munkával, amit Benkő Istvánné és kollégái végeztek Velence környezetszépítése, virágosítása tekintetében.
 
- Velence a Velencei tó legdinamikusabban fejlődő települése. A rendkívüli zöldfelületi adottságait az egykori villa kertek közterekké alakításának is köszönheti, mely során egy figyelemreméltó zöldhálózat alakult ki.  A meglévő idős faállományú parkokkal jól „sáfárkodik” a város. Velence zöldfelületi rendszerének fejlesztése az elmúlt évtizedekben folyamatosan felfelé ível. A közel jövőben jelentős Európai Uniós pályázati forrásból megújul a Hősök parkja, a Milleniumi park, valamint a Babák Rózsakertje, ami tovább emeli a város zöldfelületeinek színvonalát. A jövőbe mutató fejlesztésekhez sok sikert kívánunk! - foglalta össze a zsűri véleményét dr. Csemez Attila.
 
Velence 2017-ben is rangos díjat kapott a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyben, a most tapasztaltak alapján az idén is bizakodhat a város.
 
(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:12,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.