A hivatalos sajtóbejárással és tájékoztatóval szerdán beindult a programok áradata az EFOTT-on. A nyitóeseményen részt vett és köszöntőt mondott dr. Bódis József oktatási államtitkár, L. Simon László országgyűlési képviselő, a házigazda Velence polgármestere, Koszti András, az idei társrendező ELTE kancellárja, dr. Scheuer Gyula, Maszlavér Gábor fesztiváligazgató és Gulyás Tibor HÖOK-elnök. Az ország egyik legnagyobb fesztiválja július 16-án hajnalig számtalan könnyűzenei sztárfellépőt és sok más kulturális programot tartogat az érdeklődők számára. A két legnagyobb név két világsztár énekes, John Newman és Jessie J. lesz.
 
A megnyitó sajtóeseményen dr. Bódis József az EMMI oktatási államtitkára úgy vélekedett, hogy több szempontból is jó kezdeményezés volt annak idején a HÖOK részéről a fesztiválsorozatot ötlete és létre hívása. Gulyás Tibor a HÖOK leköszönő elnöke elmondta, hogy a fesztiválozók létszáma a tavalyihoz képest 30 százalékkal nőtt, a fesztivál területe meg másfélszereződött.

A tájékoztatón elhangzott: a szervezők ideális stratégiai és együttműködési partnerre találtak Velence Város Önkormányzatában. A harmonikus kapcsolat nagyban köszönhető Koszti Andrásnak, a város polgármesterének. „Idén egymást követő negyedik alkalommal adhat városunk helyet a rendezvénynek, de mint tudjuk összességében sokkal többször választottak már minket az EFOTT csapata. Ez azért alakulhatott így, hiszen kialakult egy nyertes helyzet mindenki számára. Velencén, mondhatni pár metró megállóra Budapesttől ideális helyszínt és teret tudunk adni egy fesztiválnak, amely az infrastruktúra miatt könnyen és gyorsan megközelíthető az ország legtöbb pontjáról.” - emelte ki a polgármester.

„Ez a fesztivál nem csak a koncertekről szól. Aki már ellátogatott hozzánk, pontosan tudja, hogy itt nem lehet unatkozni. Szeretjük megmutatni az adott terület szépségeit, és hiába vagyunk több éve Velencén, még mindig tudunk újdonságokat felfedezni. A turisztika mellett persze a Civil Tér is egy fontos mozgatórugója az EFOTT-nak, ahol bármely generáció megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő kitelepülést, programot vagy beszélgetést. Újdonságunk - többek között - a családbarát tér kialakítása és a családi jegy bevezetése, valamint a hivatalos EFOTT telefonos applikáció létre hívása. ” – mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

(Fotó: Igari Balázs, Turáni-Kerkay Péter)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 23. szombat 07:10,
Emőke napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.