Mint arról már korábban hírt adtunk, július 1-jén kerül megrendezésre az első Velencei Vágta, a Nemzeti Vágta előfutama. Az esemény szervező csapata Koszti András polgármester vezetésével kora tavasz óta gőzerővel dolgozik a rendezvény előkészítésén és kiegészítő programjain. A legfontosabb teendő a versenypálya kijelölése. Az eredetileg tervezett helyszín, a Sárkányos rét az elsődleges mérések és tervek alapján kicsit szűkös a versenyek megrendezésére, ezért váltani kell.
 
A rendelkezésre álló területen a pálya elfér, ugyanakkor a közönség elhelyezésére és a kiegészítő programok pályán kívüli lebonyolítására már jóval kevesebb lenne a hely, mint azt előzetesen gondolták, ezért nagy valószínűséggel a Velencei Vízi Vár és az evezőspálya közötti nagy, vízpart területen, az Evezős út mentén kerül megrendezésre az első Fejér megyei elővágta.
 
A terület adottságai, infrastrukturális körülményei és méretei egyaránt elnyerték a Nemzeti Vágta nevezési és elővágta igazgatója, Bendes Csaba tetszését, mellette több más szakember is ezt a helyszínt javasolta. Május végéig a földmérőké lesz a terep, majd legkésőbb június elején a pályakialakítással összefüggő földmunkákra, területrendezési tevékenységekre is sor kerül. Ezt követően jöhetnek a finomhangolások, a bemelegítő pálya, a parkolóterület, a nézőtér kialakítása, illetve azé a helyszíné, ahol a színpad áll majd, amelyen a futamok közötti események zajlanak.
 
Apropó színpad! A tervek szerint lesznek rajta szép számmal zenés és kulturális programok, vetélkedők, a versenyhez tartozó futamokon kívül pedig sportolók, politikusok és más közéleti szereplők részvételével fogathajtó megmérettetés is színesíti majd az első Velencei Vágtát. Nevezni és informálódni már lehet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, illetve a Facebookon a www.facebook.com/VelenceiVagta oldalon. A Nemzeti Vágta hivatalos weboldalán ugyancsak minden hasznos információ megtalálható a www.vagta.hu címen.
 
Az idei Nemzeti Vágtának 17 előfutama lesz, illetve a Sarkadi Vágtával már el is kezdődött a sorozat. A Velencei Vágta a nyolcadik időrendi sorrendben, a Felvidéki Vágta után és a hortobágyi futam előtt kerül rá sor, július 1-jén. A Nemzeti Vágtát szeptember 14-16. között rendezik meg Budapesten, a Hősök terén, ahol az elővágták első 3 helyezettjei és a rendező települések lovasai indulhatnak a végső győzelemért.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. február 18. hétfő 23:33,
Bernadett napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.