Petőfi, Az árva lány című verse ihlette a régi mondást, miszerint: Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Ennek alapján nagyon sok jó ember él Velencén, ugyanis május 12-én a város apraja-nagyja, óvodások, iskolások, szülők, pedagógusok és a mindig nagyon aktív nyugdíjasok vettek részt a hagyományos virágosítási munkálatokban a település több pontján. A rendkívül hasznos és dicsérendő önkéntes tevékenységből Koszti András polgármester is kivette a részét feleségével együtt. Ő és az általa vezetett képviselő-testület büszke lehet arra, hogy hosszú évek óta nagy gondot fordítanak a város közterületei, utcái, parkjai zöldterületének megóvására, virágos összképének fokozására.
 
Ez volt a véleménye dr. Csemez Attilának, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny elnökének is, aki a megmérettetés alelnöke, régióvezetője, Székesfehérvár főkertésze, Spanyárné Halász Szilvia kíséretében látogatott el a tóparti kisvárosba, hogy személyesen is meggyőződjön arról, milyen előkészületek folynak az idei versengés kapcsán, és miként szépítik környezetüket a település generációi. Mert az kétségtelen, hogy a 3 évestől a 80 feletti korosztályig aki csak mozdulni tudott, kint volt az utak mentén, a parkokban, a kereszteződéseknél, s minden olyan helyen - akad belőlük bőven -, ahol virágok vannak.
 
A nagyvirágosításból aktívan kivette a részét a Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és EGYMI ( Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény), amelyhez segítségként érkezett egy kisebb csoport Székesfehérvárról az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI képviseletében, Fülöp Anita szakiskolai intézményegység-vezetővel az élen, demonstrálva a "...mert közös a világunk..." esélyegyenlőségi program lényegét, az összefogást, egymás segítését, támogatását.
 
Végül álljon itt a fent említett Petőfi-költemény néhány sora:
 
„Szeresd a virágot 
És ne féltsd szívedet, 
Mert, ki ezt szereti, 
Rossz ember nem lehet;”                             
 
(Fotó: Igari Balázs)                                                             

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 14:08,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.