Ma ünnepélyes keretek között Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos és L. Simon László országgyűlési képviselő részvételével adták át Velencén a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium főépületének újonnan épített emeletét. A négy új szaktantermet, irodákat és több más kiszolgálóhelyiséget tartalmazó beruházás biztosítja azt, hogy az eddiginél komfortosabb körülmények között és magasabb színvonalon folyjon az oktatás az intézményben, amely a bővítés által több tanulót tud befogadni.

A 250 millió forintos projekt hivatalos záróünnepségén Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át szimbolikusan az intézmény kulcsát Stossek Balázs igazgatónak, aki hangsúlyozta; mindent el fognak követni annak érdekében, hogy a tárgyi környezet megújulása mellett pedagógiai, szakmai tekintetben is egy emelettel feljebb lépjenek.

– Az egységes intézményfejlesztési koncepcióban, amely meghúzódik a Földművelésügyi Minisztérium törekvéseiben, célul tűztük ki, hogy a magyar mezőgazdaság számára korszerű tudással rendelkező, utánpótlást jelentő fiatal szakemberek minél nagyobb számban kapjanak megfelelő képzést, és lépjenek be a gazdatársadalomba, az élelmiszer-feldolgozásba, a környezetvédelembe. – emelte ki köszöntőbeszédében Fazekas Sándor.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos a jövőre fókuszált: – A kormány célja, hogy az oktatás mindenütt az országban jó körülmények között, minél magasabb színvonalú legyen, hogy a végzett diákok meg tudjanak felelni a kor kihívásainak. Bizony e cél elérése érdekében az elmúlt nyolc évben volt munka bőven, és van is még sok tennivalónk.

L. Simon László országgyűlési képviselő külön kifejezte köszönetét Turcsányi Sándorné nemrég nyugdíjba vonult igazgatónak, akinek az állhatatos küzdelme kellett ahhoz, hogy a beruházás megvalósulhasson. Hozzátette; az Entz egy nagy múltú, jó tanári gárdával rendelkező iskola, melynek jó esélye van arra, hogy továbblépjen, erre garancia a térség fejlődése és a város partnersége is.

Pohárköszöntőjében Velence polgármestere, Koszti András kiemelte, nagy öröm számára az új emelet, az ott kialakított újabb tantermek, hiszen túl az épületfejlesztésen, a város érdeke is, hogy minél több mezőgazdasági szakember kerüljön ki az intézményből.  A városvezető hangsúlyozta, hogy a fejlesztések még nem értek véget az Entzben, ugyanis hamarosan kezdődik a teljes energetikai felújítás, illetve az iskola területén ősszel indul az Alba Fehérvár utánpótlás kosárlabda bázisának is otthont adó új tornacsarnok építése.

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 26. kedd 20:04,
Emánuel napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.