Kedden este kezdett el befagyni, de csütörtökön reggel már 6 cm volt a jég vastagsága a Velencei-tavon. A nagy hideg gyorsan hizlalja a jégfelületet. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnökségének Velencei-tavi Tófelügyelősége arról tájékoztatott, hogy az agárdi tófelügyelőség előtti nyílt vízterületen 2018. március 1-én 8.30-kor méretek szerint 6,0 cm a jég vastagsága. Ez egyelőre még nem alkalmas a tó felületén való biztonságos tartózkodásra, ráadásul a jelentés szerint a jég állapota rossz minőségű is, tehát nem szabad rálépni.

Pénteken már 7,5, akár 8 cm is lehet a jégvastagság, így az elképzelhető, hogy szombaton már lesznek olyan területek a tavon, ahol meg lehet kockáztatni a korcsolyázást. Ez persze nem garantálható, mindenképpen kövessék a jég minőségével kapcsolatos híreket! Szombattól jelentősen melegszik az időjárás, a hétvége első napján jórészt még fagypont körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, de vasárnap már 3-4 fok lesz, pluszban. Mindez azt jelenti, hogy - ha egyáltalán lesz rá lehetőség - a szombati nap lehet az egyetlen, amikor ezen a télen a Velencei-tó jegére lehet merészkedni...

Nem csak a Velencei-tóra, Székesfehérvár kisebb tavaira sem lehet rálépni. Az Önkormányzat tájékoztatása szerint veszélyes és tilos a Csónakázó-tó és a Palotavárosi tavak jegén való tartózkodás. A tavak folyamatos vízpótlása miatt nem alakulhat ki egységesen vastag jégpáncél, ezért van szükség a tiltásra.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. március 26. kedd 19:23,
Emánuel napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.