Lehet azt állítani, hogy télen nincs létjogosultságuk a szabadtéri rendezvényeknek, hogy az emberek nem vevők ilyenkor a programokra, főleg a nyári időszakban divatos helyeken, ám ezt a tézist egyértelműen megdöntötte a Velencei Karnevál, amelyen idén is több ezres vendégsereg szórakozott február 10-én a Velence Korzón. A csípős hideg ellenére sokan érkeztek egész nap a tóparti eseménysorozatra. Volt is miért, ugyanis a Szabad Színház társulatának tagjai, a langaléta gólyalábasok, valamint a Sub Rosa régizenei együttes kiváló hangulatot varázsoltak a helyszínre és a télűző felvonulásra, de a "középkori piactér", a télboszorka égetés és a gyermekprogramok is sokakat vonzottak.

A programokat felvezetendő, már a reggeli óráktól a "Középkori La'Koma" grillversenyén jeleskedett több helyi közösség, hogy aztán a jóllakottság érzésével kerekedjenek fel a kora délutáni zenés, jelmezes télűző felvonulásra, amely idén is a Zöldliget Általános Iskola elől indult. A székesfehérvári Szabad Színház amatőr társulata - ahogy már 2017-ben is - remekül harmonizált a Sub Rosa régizenei együttes muzsikájával, és az általuk megidézett királyi párral, Mátyással és Beatrixszel, akik ugyancsak már a kezdéstől, délelőtt 10 órától fogadták az érkező vendégeket.

A felvonulásra csatlakoztak a karneválozókhoz a népszerű gólyalábasok, akik a szó szoros értelmében kimagaslottak a tömegből, igazán szakértő módon vezették a "befutóra" közel ezer fősre duzzadó farsangi menetet a Zöldligettől a Korzóig, ahol egyből "kezelésbe" vették a publikumot. A gyerekek nagy örömére "kétfejű kígyót" bűvöltek és zsonglőrködtek is egy picit langaléta pótlábaikon állva. Az igazi zsonglőrködést azonban meghagyták a nem sokkal később mutatványozó zsonglőr kabarés társaságnak. Mellettük cirkuszi artistáknak és az esti télboszorka égetés után tűzzsonglőröknek is tapsolhatott a reneszánsz táncházban alaposan megmozgatott közönség.

Koszti András polgármester nem véletlenül volt elégedett az esti záráskor. Mint mondta, bebizonyosodott, hogy a jó programokra télen is vevők az emberek. Az emelkedett hangulathoz nem kell nyár és forróság, most alig több, mint fagypont feletti hőmérsékletnél is több ezren érkeztek a karneválra. A város első embere megköszönte a szervező Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület munkáját, és a médiák érdeklődését, amely lehetővé tette, hogy az esemény híre eljusson az ország minden részébe. A sikersorozat tehát folytatódott, negyedszer is bizonyított a Velencei Karnevál, 2019-ben pedig jöhet az ötödik!

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 17. csütörtök 14:51,
Antal és Antónia napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.