Immár negyedik alkalommal kerül sor február 10-én, szombaton a Velencei Karneválra, a több hetes, hagyományos olaszországi programsorozat magyar "kistestvérére". A rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre szert tett esemény részletes programjára még néhány napot várni kell, az azonban már bizonyos, hogy a télűző rendezvény lényegi része ezúttal is a délutáni és esti időszakra esik majd az immár hagyományos, ezreket megmozgató zajos, télkergető maskarás felvonulással és a télboszorka máglyán való elégetésével. Az egész nap hangulatfelelősei a székesfehérvári Szabad Színház társulatának tagjai lesznek, akik régmúlt idők karneváli hangulatát idézik majd meg korabeli díszletek között a Velence Korzón.

A Karnevál ötlete a város polgármesterének köszönhető, aki 2014-es megválasztása után kezdeményezte a helyi programok jelentős részének lebonyolításáért felelős TDM egyesület megújítását, ezzel együtt igaz közönségvonzó programok koncepcióinak kidolgozását, a meglévő események újragondolását. Ekkor született meg egy télűző, maskarás rendezvény ötlete, amelyet 2015 elején már meg is rendeztek, akkor még Velencei Farsangi Forgatag néven, a mohácsi busók főszereplésével. A rövid szervezési idő ellenére rögtön elsőre több ezres közönséget vonzott az esemény, amelyet 2016 januárjának végén már Velencei Karnevál néven rendeztek meg újra, ugyancsak a busók aktív közreműködésével, tovább növelve az érdeklődést, közel 10 ezer látogatót vonzva a tópartra.

2016 őszén gondolt egy merészet a polgármester és arra kérte a TDM szervezőit, hogy a nagy siker ellenére változtassanak kicsit a koncepción, s 2017-ben már  busók nélkül rendezzék meg a karnevált. Úgy vélte, hogy bár szinte mindenki a mohácsi vendégeknek tulajdonította az első két év sikerét, ez a rendezvény busók nélkül is sikeres lehet. Koszti András megérzése tökéletesen megalapozottnak bizonyult, ugyanis a székesfehérvári Szabad Színház amatőr társulatának tagjai ugyancsak remek hangulatot varázsoltak a középkori díszletekbe öltöztetett Korzóra, s a télűző felvonuláson is. Olyannyira, hogy késő délután már egy gombostűt sem lehetett leejteni a környéken, bőven átlépve a 10 ezres látogatószámot!

Ezek után magasan van a léc 2018-ban. A szervezők azonban felkészültek, amennyiben az időjárás is velük lesz, aligha verik le azt. A részletes programokkal hamarosan jelentkezünk.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2018. november 16. péntek 15:38,
Ödön napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.