A többéves hagyományokhoz hűen a Zöldliget Általános Iskolában rendezték meg a városi karácsonyi ünnepséget Velencén. Az eseményen a leendő kisiskolások, a Meseliget Óvoda apróságai mellett a házigazda tanintézmény 4. évfolyamának osztályai adtak szívmelengető műsort, szinte folyamatosan tapsra ragadtatva a tornateremben összegyűlt szép számú közönséget.  Az ünnepi eseményen került átadásra a "Nekem Velence Advent" programsorozat jótékonysági süteményvásárának két kedvezményezettje, a Zöldliget Általános Iskola, valamint a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány számára az összegyűjtött összeg Koszti András polgármester és Bogdán Csaba TDM-elnök jóvoltából.

A három adventi vasárnapon mindösszesen 235 ezer Ft. gyűlt össze az említettek mellett a Meseliget Óvoda javára. A Zöldligetnek 52 000, az ovisoknak 73 000, a nagycsaládosoknak 110 000 Ft-ot "sütiztek össze" a felajánlók és az édességeket megvásárolók az adventi eseménysorozatot szervező Velencei-tó Turizmusáért TDM Egyesület koordinálásával.

Ünnepi beszédében Koszti András polgármester a karácsony jelentőségét hangsúlyozta, s felhívta a figyelmet arra, hogy ezen szent keresztény ünnep értékeit, hagyományait meg kell őrizni, majd továbbadni a jövő generációjának, nem pedig tompítani, csorbítani vagy meghamisítani, ahogy egyes európai országokban teszik bizonyos félelmeik okán...

- Néhány keresztény hagyományokkal bíró európai országban újabban törekvések tapasztalhatók az irányban, hogy az eredeti történés jelentőségét tompítsák, vagy egész egyszerűen feledésbe taszítsák. Egyes nagyvárosokban, több kerületben is komolyan gondolkodnak azon, hogy a Szent Karácsonyt Fenyőfa Ünnepnek, vagy egész egyszerűen Téli Ünnepnek nevezzék ezentúl! Azt gondolom, hogy hívő, vagy egyszerűen csak jóérzésű emberek között nem szükséges kommentálnom a dolgot. Annyi előnyünk mindenesetre származik ezen nem kívánatos kezdeményezések kapcsán, hogy odafigyelésre, hitünk tudatosabb védelmére, a gyökerekhez való visszatérés szükségességére figyelmeztetnek minket! Azt tanácsolom tehát, használjuk ezt az elkövetkező időszakot arra, hogy nagy - remélhetően havas- téli sétáink során, vagy a ropogó tűz mellett elbeszélgetünk gyermekeinkkel, barátokkal, ismerősökkel az eredetről, azokról a dolgokról, amelyekből kialakult egyetemes kultúránk oly kevés csodája közül az egyik: a Karácsony! - emelte ki ünnepi köszöntőjében Koszti András.

(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2019. január 21. hétfő 13:41,
Ágnes napja van.

Időjárás

 
A weboldalt készítette Máté Gábor Főszerkesztő: Mátay Balázs, Kapcsolat: info@media24.hu. Admin: admin@media24.hu.