A magyar kormány által elindított gazdaságvédelmi akcióterv bértámogatási programjának keretében közel 2 millió forint támogatásban részesült a velencei GOMI Plusz Kft, amely ez által 12 alkalmazottja munkáját tudja megőrizni. A támogatói okiratot György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos adta át ma a sajtó jelenlétében a cég tulajdonosának, Görgicze Zoltánnak. A koronavírus okozta járványhelyzet után ez a bértámogatási program is jelentős mértékben hozzájárul a Velencei-tó környéki turizmus újraindulásához.
 
Az eseményen Tessely Zoltán elmondta, hogy Fejérben, így az ő körzetében, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó térségében élénk érdeklődés mutatkozott a program iránt. - Fejér megyéből, a legkülönfélébb gazdasági ágból 600 feletti pályázatot nyújtottak be, s ebből 540-et értékeltek támogatásra érdemesnek. Ez igen komoly támogatási erő, hiszen 1,7 milliárt forintot jelent megyénkben, amely által több, mint tizenkétezer munkahelyet sikerül megmenteni. - emelte ki a lényeget a miniszterelnöki biztos,
 
György László ugyanakkor kifejtette, hogy az elmúlt évek kiegyensúlyozott kültségvetése, gazdasági mutatói is hozzájárultak ahhoz, hogy a munkahelyeket megőrző támogatásokhoz a kormány biztosítani tudta a kellő összeget. - A kötségvetés egyensúlyát felépítettük az elmúlt hét évben, ezért sem tudott ez a válság nagyobb hatást gyakorolni ránk, mint a 2007-2008-as. Ez egy komoly érték, erre vigyázunk, tehát csak annyit költünk, amennyit szükséges, mert azoknak az adófizetőknek a pénze erre a fedezet, akiknek most megpróbálunk segíteni. Fontos az is, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv legyen munka- és tudás alapú, vagyis a munkát helyezzük előtérbe, hiszen amíg munka van addig minden van. Aki dolgozik, az biztos lehet abban, hogy a jövője, az egzisztenciája stabil, nem fenyegeti semmiféle veszély. - mondta az államtitkár, aki hozzátette, hogy ugyancsak fontos az elmúlt években megszerzett tudás megőrzése. Mindezeket segíti az akcíióterv bértámogatási programja.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 3. péntek 00:06,
Kornél és Soma napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com