Az új típusú koronavírus-járvány alaposan felforgatta a világot, így a sportvilágot is. Minden versenysorozatot már hetekkel ezelőtt felfüggesztettek, töröltek, elhalasztottak. Nem kerülhette ezt el a foci Eb és a tokiói olimpia sem, amelyekre jövő nyáron kerül csak sor, ha a járvány elvonul és a helyzet mindenütt normalizálódik. Ennek megfelelően az ötkarikás részvételre hajtó, velencei illetőségű kenu világbajnok, Lakatos Zsanett programja is teljesen felborult. Mint mondta, a járvány kitörése óta budapesti lakásában tartózkodik, április közepéig - négy héten át - ki sem mozdult a panelból, így haza sem térhetett eddig Velencén élő családjához.
 
- Február 16-án indultunk Dél-Afrikába, az immár hagyományos három hetes edzőtáborba. Már akkor is maszkban voltunk a reptereken, de igazából csak elővigyázatosságból, álmunkban sem gondoltuk, hogy egy hónappal később már az egész világon kialakul ez a vészhelyzet.  Őszintén szólva februárban még csak ugrattuk egymást társaimmal, hogy, ha hazamegyünk, karantén várhat ránk. Végül még szerencsénk is volt, hogy a repterek zárását megelőzően rendben hazatérhettünk. Itthon a megszokott helyünkön gyakoroltunk Csepelen. De aztán elérkezett a hazatérés utáni második hét eleje, amikor hétfőn reggel meg vidáman eveztem ,de mire hazaértem, hívtak hogy menjek vissza ,mert ki kell pakolni a szekrényekből... Itt kezdődött a korántsem kívánt “nagy víruskaland”. Szerda délután végleg el kellett hagyni a csepeli bázist. - osztotta meg velünk a vírus kitörése kapcsán átélt izgalmakat Lakatos Zsanett, aki karanténos "élményeiről" is beszámolt.
 
- Klubom, az UTE a #maradjotthon program híve. Edzőmmel folyamatos kapcsolatban állok, küldi a programot, amit meg tudok itthon, egyedül a panelban csinálni, illetve már eljárok futni is, viszont egy hónapig nem tudtam evezni, ma volt az első nap, amikor meg tudtuk ezt oldani, de kérdés hogy ez is meddig tart?  Nehezen viselem, főleg azért, mert más egyesületekben nem, vagy csak részben követik a #maradjotthon protokollt. Ez szerintem nem fair, de ez ellen nincs mit tenni. A legfontosabbnak én is azt tartom, hogy az egészséget kell megőrizni, mert az a legértékesebb! Mivel itthon nem tudtam berendezni egy konditermet, így leleményesnek kellett lennem, készítettem kiegészítőket, gyógytornázom, olyan új dolgokat próbálok ki, amikre most van időm. Miként arra is, hogy az Exatlonban szurkoljak klubtársamnak, a szintén velencei Tóth Dávidnak, aki már negyedik hónapja van versenyben és nagyon szorítok neki, hogy ha már eddig eljutott, nyerje is meg a tv-s vetélkedést! Nagyon várom már, hogy újra rendesen tudjunk edzeni és folytassuk a normális felkészülést.- jelentette ki Lakatos Zsanett.
A remek kenus hölgy - nem mellékesen Velence díszpolgára - végezetül köszönetet mondott a szponzoroknak, s a klubjának ,hogy továbbra is kitartanak mellette, segítik és támogatják ebben a nehéz időben, Amit pedig mindennél jobban vár Zsanett, az természetesen az a nap, amikor végre hazatérhet Velencére és magához ölelheti szeretteit, akikkel két hónapja nem találkozott. Remélhetőleg nem kell rá sokat várni már.