A kápolnásnyéki x5gym Sportcentrum jótékonysági Burpee (négyütemű fekvőtámasz egy ütemmel bővített változata) kihívást (Burpee Challenge) rendezett Ispán Erika vezetésével. Az esemény bevételét Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének javára ajánlották fel. Az eredeti cél összesen 2020 ötütemű fekvőtámasz teljesítése volt, de a lelkes és sportos jelenlévők végül úgy döntöttek, hogy a hölgyek és az urak külön-külön állják ki a próbát, így a 20 résztvevő végül 2 x 2020 Burpee-vel köszöntötte az Új évet. - tájékoztatott az esemény szervezője, Szabó-Tóth Eszter.
 
A házigazda sportcentrum vezetőjétől az is megtudtuk, hogy több tókörnyéki vállalkozó is csatlakozott a kezdeményezéshez, így nagy örömükre összesen 100.000,- Ft-tal sikerült támogatni az önkénteseket.

Az adományhoz hozzájárultak:

x5gym Kft.

K-Net Energy Kft. 

Sysment Informatikai Kft.

Dr. Risk Pénzügyi Tanácsadó Kft.

Légy-egész Program

Strasszer Táncstúdió

M. Tóth Kriszta ötvösművész (La Krimago Art)

és a Burpee Challenge sportolói.
 
No, de mi is ez az új mozgásforma? A Burpee (Börpí) a négyütemű fekvőtámasszal - majdnem - megegyező gyakorlat, amelynek végén helyet kap még egy plusz mozdulatsor. Egy amerikai fiziológus, Royal H. Burpee volt  az, aki kitalálta ezt, mellyel kiválóan és gyorsan fel tudták mérni az állóképességet - vagy annak hiányát - a hadseregben, na és azon kívül is. Egy átlagember számára, aki nem sportol, nem gyakori kátogatója a konditermeknek, 5-6 Burpee is komoly kihívást jelent, ebből kiindulva a tóparti sportemberek által elért 2020-as mennyiség bizony komoly produkció.