2019. október 10. jeles napként kerül be Velence városának történelemkönyvébe. Ezen a napon két rendkívül örömteli, jövőbe mutató eseményre is sor került: délelőtt az emberi erőforrások minisztere, prof. Dr. Kásler Miklós, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos és Koszti András polgármester helyezte el a már folyó építkezés helyszínén a leendő velencei FINA sportuszoda alapkövét! Az 5 milliárdos beruházás jövő nyárra készül el az Ifi étterem és Resort & Spa közötti területen. Egy nem kevésbé jó hír maradt délutánra is, amikor Tessely Zoltán és Koszti András társaságában a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt vezérigazgatója, dr. Guller Zoltán jelentette be sajtótájékoztató keretében, hogy minden velencei és velencei-tavi szabadstrand egyenként 100-100 millió forintos támogatásból újul meg jövőre, illetve a következő években.
 
Az uszoda alapkőletételén Kásler Miklós miniszter elmondta, hogy a sport - ezen belül az úszás - a magyar identitás részévé vált, ezért a kormány kiemelten kezeli az úszás támogatását, a célja pedig az, hogy néhány éven belül minden járásban legyen egy uszoda. A velencei ezek közül is kiemelkedik, ugyanis FINA-minősítéssel nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz, miként vízilabda mérkőzések megrendezésére.
 
Koszti András polgármester az esemény végén arról tájékoztatott, hogy az új, négy medencével ellátott létesítményben az óvodásoknak a vízhez szoktatás ingyen lesz majd, az önkormányzat biztosítja ehhez a fedezetet. A városvezető hozzátette, hogy ez egy hiánypótló uszoda lesz, amelyre hatalmas a helyi és térségi igény, hiszen Székesfehérvártól Dunaújvárosig a megyében másutt csak kicsi tanmedencék vannak, szabványos, nagyobb közönséget és oktatási igényeket kiszolgálni tudó létesítmény nincs.
 
A délutáni sajtótájékoztatón dr. Guller Zoltán MTÜ-vezérigazgató osztotta meg a médiák képviselőivel a jó hírt, miszerint minden tó menti szabadstrand fejlesztésére 100-100 milliós támogatást kapnak az önkormányzatok. Velence a leginkább érintett ebbe a maga három strandjával. A tájékoztatón - amelyen jelen volt a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián és Gárdony polgármestere, Tóth István is - Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos kiemelte, hogy ezzel a központi támogatással a balatoniak után a velencei-tavi szabad fürdőhelyek is megújulnak, európai színvonalúak lesznek.
 
(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. július 4. szombat 11:00,
Ulrik napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com