A Kyokushin karate alapító mestere, Masutatsu Oyama halálának 25. évfordulója alkalmából emlékoszlopot állított a velencei Naga Dojo a Tópart utca, Gárdonyi utca és a Széchelyi út kereszteződésénél. Az alkotás leleplezésére ünnepélyes keretek között október 2-án került sor az érintett Naga Dojo karatékáin kívül Koszti András polgármester, valamint a Kyokushin szakág shibucio-ja (területi vezetője), shihan Halász Károly részvételével.
 
Avató beszédében Velence polgármestere kiemelte: a napi rohanásban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a körülöttünk lévő, természeti, épített és szellemi környezet nem egy adottság, amibe nekünk csak bele kellett születni, hanem emberek áldozatos munkájának eredménye. Koszti András hozzátette, hogy legnagyobb örömére több eredményes sportág is a közvetlen környezetükbe költözött. Ezek között szerepel a karate is. A városvezető hangsúlyozta; elégedettséggel tölti el, hogy jól érzik magukat Velencén sportolók és trénerek egyaránt, s hogy - a kötődést továbbra is elősegítendő – alapítói emléktáblát avathattak.
 
A szakág területi vezetője, Shihan Halász Károly elmondta, hogy mit adott neki a Kyokushin karate, majd az alapító halálának 25. évfordulója alkalmából 25 ütés és 25 rúgás technikát vezényelt a megjelent karate ruhásoknak, akik egyöntetűen úgy gondolják, igazi Kyokushin zarándokhely lehet a jövőben az emlékoszlop.

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 3. szerda 18:12,
Klotild és Cecília napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com