A Tour de Hongrie profi kerékpáros körverseny idei kiírásakor hirdették meg a legnagyobb hazai bringás megmozdulás szervezői - a PontVelem Okos Programmal közösen - azt a játékot, amelyben iskolák, osztályok és tanárok mutathatták meg kreativitásukat és a sport iránti rajongásukat a verseny hat napja alatt. A pedagógusok vezetésével számos iskola és diák kapcsolódott be a programba, köztük több Fejér-megyei. A meghirdetett játék alapján, a legtöbb diákot mozgósító tanárok között díjazták az „Év Bringás Tanárát”. Ezt az elismerést 2019-ben Czuppon István, a velencei a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, valamint egy szintén tókörnyéki, pákozdi pedagógus, Molnár Péter kapta.
 
A fődíjat – egy-egy kerékpárt – a Magyar Kerékpáros Körverseny egyik szakaszhajrájának helyszínén, a kápolnásnyéki Halász-kastélynál adta át a nyerteseknek szeptember 18-án Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője és L. Simon László országgyűlési képviselő.
 
A PontVelem Okos Program egy országos program általános iskolás diákoknak és tanáraiknak, bevonva a diákok szüleit is. A program értékes ajándékokkal játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát. A programban a diákok különböző tevékenységekkel pontokat gyűjtenek, amiket beválthatnak különböző tárgyi vagy élmény ajándékokra, illetve jótékony célokra ajánlhatnak fel. Pontot gyűjteni a szelektív hulladékgyűjtéssel-, a program által kínált on-line játékokkal-, illetve a BankVelem pénzügyi oktató programban való aktív részvétellel lehet.