A "-1. nap" eseményeivel július 9-én a velencei Északi Strandon (Velencei Vízi Vár) megkezdődik a nyár egyik legfergetegesebb hazai fesztiválforgataga, az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója). A tóparti település ezúttal nyolcadik alkalommal - zsinórban ötödször - lesz az ország "ifjúsági fővárosa" az immár nemzetközi hírű EFOTT által. A házigazda oktatási intézmény most a 250 éves Semmelweis Egyetem lesz. A színpadon olyan nemzetközi sztárok és hazai kedvencek fokozzák majd a hangulatot, mint Rita Ora, a Scooter, Brooklyn Bounce, Gianluca Vacchi, Borgore, Tujamo, Majka, a Wellhello, a Tankcsapda (30 éves szülinapi koncert), a Fish!, a Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Caramel, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Konyha, a Kelemen Kabátban és a Margaret Island.
 
Egykor, a 70-es, 80-as években Nagy Bandó András, Cseh Tamás vagy éppen a Voga-Turnovszky duó volt a sztár, és amolyan „úttörőtábori” hangulatban, néhány száz fiatal részvételével egy hétvége alatt le is bonyolították az EFOTT-ot. Ma már egészen más a helyzet, elképesztő mennyiségű és minőségű fellépő, hazai és külföldi sztár érkezik a több tízezres közönség kényeztetésére, de a strandolós, és bulizós élményeken kívül a népzene, a humor, a gasztronómia és a sport is főszerepet kap, mi több, önmagában a látvány élménye is jelentős a Velencei-tó partján, az északi oldalon háttérben a környék hegyes-völgyes, erdős vidékeivel.
 
A legfőbb események ezúttal is a fesztivál utolsó három napján lesznek (július 12, 13, 14.), ekkor lépnek színpadra a legnagyobb sztárok, ugyanakkor a programpaletta olyan, hogy bárki, bármikor érkezik a helyszínre, garantáltan nem fog unatkozni.