Az önkormányzat megbízásából a helyi TDM egyesület a Vektor Közösségi Pont "Spirit of Sports" pályázati projektjéhez kapcsolódva először rendezett sportágválasztóval egybekötött gyermeknapot Velencén, amely rögtön nagy sikert hozott, kiváló időjárási körülmények között több ezren fordultak meg a különféle programokon, illetve kóstoltak bele egy-egy sportágba. Koszti András polgármesternek jó összeköttetése lehet az égiekkel, mert a majális után - az egyaránt borongós előrejelzések dacára - most is "elintézte" a remek időjárást, sőt, május 26-a az idei esztendő addigi legmelegebb napja is volt egyben, 27-28 fokos meleggel, ideális körülményekkel.
 
A városvezető nemcsak az "időjárás-lobbiban" járt az élen, a jótékonykodásban is: öt, az eseményen szereplő sportegyesület számára adományozott eszközöket, felszereléseket sajtótájékoztató keretein belül. A támogatott sportklubok: Balance RG ritmikus gimnasztika egyesület (karikák és szalagok), I.K.O. Kyokushinkai Velence SE - Naga Dojo (ütő és rúgó párnák), LA-MO Tenisz Club (60 db teniszlabda), Velence SE labdarúgó és kézilabda szakosztály (célzóhálók és labdák). Az ötödik támogatott az Alba Fehérvár helyi kosárlabda utánpótlása számára már a rendezvény előtti napokban a Zöldliget iskolában átadásra került két kosárlabda palánk.
 
A tájékoztatón, majd az egész rendezvényen ott volt Szalontay Sándor országos csúcstartó, olimpia kvóta-aspiráns pályakerékpáros, a programokban ugyancsak résztvevő VeloClass Velence VTKE versenyzője, aki elmondta, hogy a sportban nagyon fontos a megfelelő bemelegítés, az izmok előzetes bejáratása, a komolyabb igénybevételre való ráhangolódás. Ennek megfelelően napindító közös gyereknapi tornát vezényelt a jelenlévőknek Kossa Anett fitnesz edzővel, személyi trénerrel közösen. A kiváló sportember Koszti András polgármesternek is segített a McDonalds által felajánlott gyermeknapi ingyen sajtburgerek kiosztásában, s a VeloClass ügyességi pályáján próbálkozókat is ellátta tanácsokkal.
 
A további klubok ideiglenes állomáshelyein is élénk élet folyt, miközben az adott sportágak képviselői különböző bemutatókkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Az egészen aprók, illetve azok, akik mást is szerettek volna kipróbálni, ugráló várazhattak, kérhettek arcfestést, vagy éppen nézhették a különféle színpadi programokat.
 
A jótékonyságot tekintve meg kell említeni a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítványt, amely egy nagyvonalú támogató, a helyi Zöldség-Gyümölcs Vitaminsziget jóvoltából friss gyümölcsökkel várta  pultjához érkezőket. Hogy mennyire volt népszerű? 1 óra alatt elfogyott a nem kevés készlet... Éppen úgy, mint a Fekete Zsuzsanna vezette alapítvány 600 db-os ajándékosztása, valamint azok a lufik, amiket a fagyira éhes gyerekek kaptak, s amelyekkel 1-1 gombóc jeges nyalánkságot válthattak ki a Korzón található fagyizónál. Összességében leírható: remek időben, remek programokon vehetett részt az, aki kilátogatott május 26-án a Kastélyparkba.
 
(Fotó: Igari Balázs)

Szavazás

Mi a legfontosabb, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
 

Kiemelt partnereink

FehervariHirek logo

Fonix logo

OKK logo

KNyKK logo

Velence logó

2020. június 3. szerda 17:22,
Klotild és Cecília napja van.

Időjárás

 
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com